header

header

torsdag 11 november 2010

Extraordinary measures

Igår var det alltså filmkväll och sambon kom hem med en riktigt bra film - baserad på en bok dessutom, så jag tänkte att det passar att skriva lite om den här på bloggen...

John Crowley (Brendan Fraser) och hans fru har tre barn, två av dem har en genetisk sjukdom som heter Pompes sjukdom. Som mest räknas barn som har Pompes leva i nio år. Filmen tar sin början på dottern Megans 8-års dag, sonen är 6 år. Familjen är underbar och barnen låter sig inte nedslås av sin sjukdom. Så kommer dagen då Megan blir dålig och läkarna talar om att hon inte kommer att överleva. De hade inte räknat med vilken kämpe hon är, hon överlever. Denna händelse får pappan John att börja kämpa för att få fram en medicin. Han söker kontakt med den excentriske forskaren  Dr Robert Stonehill (Harrison Ford) som håller på att ta fram ett nytt enzym som ska kunna stanna upp sjukdomen. Dr Stonehill är knuten till Nebraska University och har svårt att få finansiering till sin forskning. John samlar in pengar och de blir affärskompanjoner i kampen att ta fram medicin som kan rädda Johns barn och många, många andra.

Filmen bygger på en verklig historia, en verklig familj och är en tårdrypande, allvarlig och rolig berättelse. Harrison Ford gör en fantastiks skådespelarinsats. Se filmen. Boken som filmen bygger på heter The Cure och är skriven av Geeta Anand. Jag har varken hört talas om författaren eller boken, men ni kan läsa mer här.

2 kommentarer:

Librarybeth sa...

Ett filmtips som jag tar till mig! Och nu har din ohemliga bokvän skickat iväg en bonusbok till dig! Varför det? Tja, tänkte att du skulle stifta bekantskap med min favvoförfattare, boken gick inte ner i förra påsen. Kanske har du redan läst boken. Kanske har du det inte men tycker att det är crap. Om dessa två påstående stämmer så är det ok. Då ger du boken till någon annan. Om nästa påstående stämmer så kan jag tala om att det finns mer att läsa av denna duktiga och berättarsnillrika författare; kanske har du inte redan läst och kanske du gillar?!

...med näsan i en bok... sa...

Ska bli spännande att se vad det är för bonusbok! Vilken bra bokvän jag fick:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...