header

header

tisdag 18 januari 2011

Not my cup of tea

Igår började jag lyssna på ljudboken Flyga drake av Khaled Hosseini och återupptäcker att  ljudböcker inte är min grej. Har testat det förut, men... Jag får svårt med koncentrationen. Håller inte fokus på berättelsen, får upprepade gånger spola tillbaka i texten då tankarna har vandrat iväg. Jag behöver nog fästa ögonen direkt på texen för att helt och hållet kunna ta till mig berättelsen...Behöver få hålla i boken och känna materialet och tyngden i min hand. Då kan jag sjunka djupt in i en historia och helt ta den till mig.

Tycker också att det är jobbigt med den ojämna ljudnivån. Krister Henriksson dramatiserar sin läsning vilket innebär att han stundtals viskar och stundtals läser ganska högt. Själv märker jag hur jag håller på och fipplar med volymknappen...

Nä, fler ljudböcker än den här blir det nog inte för mig. Not my cup of tea så att säga.

7 kommentarer:

Hanneles bok-paradis sa...

jag somnar :)

fabucjonas sa...

Agree. Men jag tror det är en vanesak. En kompis som är lastbilschaufför betar av fler romaner än jag hinner läsa på sina körningar genom Sverige.

Fru E sa...

Kan instämma i fabucjonas kommentar - det är en vanesak. I början så hade jag väldigt svårt att koncentrera mig på berättelsen när jag lyssnade på ljudbok. Det var hopplöst och jag fick ständigt hoppa tillbaka för att fatta nånting. Men efter ett tag så var det inga problem längre och nu lyssnar jag i bilen till och från jobbet och tycker att det är perfekt! Men inte alla böcker lämpar sig att lyssna på heller, tycker jag. Dels kan inläsaren vara helt "fel", dels är det ibland svårt om det är en handling som byter berättar-och tidsperspektiv ofta. Då är det inte alltid lätt att börja lyssna igen efter ett uppehåll och veta vart man är. Byt bok och ge ljudboken en chans till, tycker jag! :-)

Bokbrus sa...

Jag håller med Fru E. Det kräver lite vana och träning. Precis som det gör när man lär sig läsa vanliga böcker.

Min åsikt om ljudböcker är ganska lättförstålig eftersom hela min blogg handlar om just det.

Jag tror att noveller eller koseriböcker är en bra start. Eller riktigt lättlästa, enkla böcker.

malin sa...

Jag gillar din blogg! Den är intressant att läsa. Men jag tycker du borde ha lite mer aktivitet för oss (dina läsare) i bloggen. Kanske frågor&svar så vi får ställa frågor :)

Eller kanske en omröstning så man får vara med och rösta, jag rekommenderar http://www.valresultatet.se för omröstningarr, det är den jag använder på min blogg

Puss
Malin

...med näsan i en bok... sa...

Oj, vad kul med så mycket respons! Jag tar till mig era åsikter om att ge ljudboken en till chans! Bara jag inte blir så inne i en bok så att jag slutar koncentrera mig på bilkörningen...:)
@Malin! Tack för att du gillar min blogg. Jag ska fundera ut vad jag kan ha för aktiviteter på bloggen. Det är alltid kul att få tips och råd.

...med näsan i en bok... sa...

Hannele! Risken är att jag somnar också...vore ju lite illa eftersom jag lyssnar när jag kör bil...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...