header

header

söndag 1 januari 2012

2011



År 2011 har varit ett roligt, spännande och utvecklande år för mig. Jag började ett nytt jobb för exakt ett år sedan, den 1 januari 2011. Ett kul jobb där det har hänt mycket och jag verkligen kännt att jag fått utvecklas som människa. Sommaren bjöd på en underbar husvagnssemester med bland annat ett efterlängtat besök på Kolmården och mycket badande. I slutet av året flyttade vi till en fin lägenhet, med eget bibliotek:), där vi redan stormtrivs trots att flertalet flyttkartonger ännu inte är uppackade.
2011 har också varit ett riktgt bra läsår med 64 lästa (och lyssnade) böcker. December och juli var de enda månaderna då jag inte läst så mycket, tack vare semester och flytt, men annars har jag haft ett, för mig, högt lästempo.
Jag har också börjat blogga mer seriöst under 2011 vilket också har märkts på antalet besökare och läsare av bloggen. Det har varit otroligt roligt och ger mig en ny dimension på min läsning. Jag har även blivit en flitig läsare av andra bokbloggar och genom dem fått tips om nya författare och böcker som jag nog inte skulle ha upptäckt annars. Känner också att jag fått tillträde till en ny underbar värld där allt handlar om böcker, läsning och vänskap. Dessutom har mitt bloggande ledit till att jag tillsammans med Sofia på Bokkupan startat en bokcirkel här i Umeå. Under 2011 har vi hunnit träffas två gånger. Ska inte heller glömma äran att få bli bloggambassadör för Bokmässan i Göteborg.

Jag funderade på att göra någon slags toplista över det jag läst, men jag kan inte riktigt välja. John Ajvide Lindqvists Tjärven och Catharina Ingelman-Sundbergs Tempelbranden skulle absolut hamna högt  upp på listan. Sedan är jag glad att ha upptäckt flera superbra svenska deckarförfattare, jag tänker på Kristina Ohlson, Ann Rosman och systrarna Grebe & Träff. En annan höjdare var att lyssna på Ernst Hugo Järegårds (denne underbare man) uppläsning av några av H.P. Lovecrafts noveller. Jag har också roat mig att under mina pendlingsresor lyssna på gamla ungdoms/barn böcker som jag läste när jag var mindre, till exempem en Fem-bok och Den hemliga trädgården. Jag blir glad när jag läser igenom min Läst 2011-lista och upptäcker hur många olika typer av böcker jag läst, hur många olika gengrer, att jag inte låser mig vid ett speciellt tema.
Jag sammanfattar med att 2011 varit ett bra år!

Tack alla läsare och bloggvänner för
Ett Underbart År!

1 kommentar:

Josefin sa...

Ja visst är det kul när man upptäcker hur pass olika böcker som hamnat under näsan under året! Tycker verkligen att bokcikeln var ett strålande initiativ, en mycket bra sak med 2011. Gott nytt 2012!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...