header

header

tisdag 31 januari 2012

The Help - filmen

För en tid sedan läste jag och älskade Kathryn Stocketts bok Niceville, originaltitel The Help. Läs mer vad jag skrev om den här . Har velat se filmen sedan dess och igår var det äntligen dags. Mamma, som också läst boken, och jag såg den tillsammans. En filmkväll med mamsen alltså, inte helt fel:)

Filmen följde inte boken till punkt och pricka, vissa saker kom inte med och de hade bytt ordning på vissa händelser - stuvat om i berättelsen helt enkelt. Det gjorde ingenting för de hade lyckats behålla stämningen i boken och skådespelarprestationerna var fantastiska. Jag skrattade och grät om vartannat och tiden gick fort. Filmen är 2 timmar och 26 minuter lång men det blev aldrig segt.

Castingen var klockren tyckte jag. Skeeter spelas av Emma Stone, Aibeleen av Viola Davis och Minny av Octavia Spencer. Bryce Dallas Howard gjorde Hilly Hollbrook precis så ondskefull och patetisk som hon är i boken.

Om du inte läst boken - gör det!
Om du inte sett filmen - gör det!

Tills dess, här har du en trailer att kika på:5 kommentarer:

Ingerun sa...

Om man inte gjort någondera, vilket skall man börja med? Jag har provat olika på olika bok/filmer men är oftast mer nöjd om jag tar filmen först och boken sedan. Det funkar bättre om man inte alltid läser de senaste böckerna förstås. :)

...med näsan i en bok... sa...

Jag läser ju hellre boken innan jag ser filmen. Vet inte om det spelar så stor roll när det gäller den här filmen/boen - älskade båda:)

Elina sa...

Det kan ibland vara idé att se filmen före boken ibland bara för att man inte har lika mycket detaljer med sig när man ser filmen. Men det finns inget rätt eller fel! Jag har läst boken o vill se filmen! (: Man får ta filmer för vad de är - ett annat media än böcker. (;

Småländskan sa...

Ja jag har ju nyss läst boken. Är galet sugen att se filmen så klart!

Hanneles bokparadis sa...

jag gillade filmen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...