header

header

måndag 30 januari 2012

Hälsokokboken - Ulrika Davidsson

Jag vill tipsa om en helt underbar kokbok, Hälsokokboken av Ulrika Davidsson. Jag har äntligen införskaffat mig ett exemplar av den. För ett par år sedan lånade jag den på biblioteket och provlagade några recept, gillade direkt men det har inte blivit att jag köpt den förrän nu.

Hälsokokboken är ingenting mindre än en komplett grundkokbok med inriktning på hälsa. Den innehåller allt från recept på traditionell husmanskost till rätter från andra länder, men alla recepten är omarbetade till hälsosammare varianter. Det är mindre socker och mjöl, mer grönsaker, bönor och fullkorn. Davidsson inleder boken med en informativ text om vardagsmat och hur kostråden har ändrats, hon listar vad hon kallar för "supermat" och berättar varför just de råvarorna är så bra med mera.

Jag har hunnit tillaga några av recepten och det har varit jättegott. På nyårsafton gjorde jag till exempel en efterrätt, "Yoghurt med vit choklad och färska bär",  en perfekt avslutning på en i övrigt rätt mastig middag. Ikväll har vi ätit "Köttfärssås med rotfrukter", hur gott som helst.

Ska ni investera i en grundkokbok så rekommenderar jag starkt den här. Hälsokokboken ges ut av ICA bokförlag och kan köpas på Adlibris, Bokus, Bokia och CDon

2 kommentarer:

Hanneles bokparadis sa...

min dotter är duktig på hälsosam god mat, lär mig av henne :)

...med näsan i en bok... sa...

Tror jag inspirerade min mamma igår:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...