Fortsätt till huvudinnehåll

En blodtörstig kärlekshistoria

Det började i en husvagn sommaren 2011. Sonen, sambon och jag var på husvagnssemester och bilade genom Sverige. På dagarna solade vi, fiskade, gick på djurpark, badade, skrattade och myste på. På kvällarna efter att sonen somnat kurade sambon och jag ihop oss och tittade på Säsong 1 av zombieserien The Walking Dead, baserad på Robert Kirkmans grafiska serie (som ges ut på svenska av Apart förlag)

Jag älskar skräck, blod, mord och ond bråd död. Har utsatt mig för det så pass länge att jag sällan blir riktigt rädd och jag drömmer aldrig mardrömmar. The Walking Dead ändrade på det och därför älskar jag serien. Jag undrar vad det beror på, den här längtan efter att skrämma sig själv, men den finns där.

Zombiesarna är otroligt välgjorda, läskiga och äckliga. De kryper liksom in under skinnet på mig, jag känner hur de stinker och försöker undivka att tänka på hur det måste kännas att ätas upp levande. Hujjaligen...
Första kvällen såg vi två avsnitt i rad och på natten drömde jag min första av många zombiemardrömmar.

Jag är fast...hur ska det gå för Rick, Laurie och de andra i gruppen av överlevare? Vad skulle jag själv göra om jag en dag vaknade upp i en värld infekterad av zombieviruset? Vad är man beredd att göra för att överleva? Hur ska det gå? Går jorden under eller kommer mänskligheten igen? The Walking Dead ställer mitt i sitt köttätande många spännande frågor.

Serien handlar alltså om polisen Rick Grimes (spelad av Andrew Lincoln) som hamnar i koma efter en skottskada. När han vaknar upp befinner han sig på ett ödelagt sjukhus, utanför sjukhuset lgger rader av människolik och tomma, övergivna miltitärfordon. Rick tar sig hem och hittar ett tomt hus, han är dock övertygad om att hans fru och son fortfarande finns i livet och ger sig av för att leta efter dem. Ganska snart går det upp för honom att alla inte är döda - inte helt döda i alla fall. Många ar förvandlats till zombies som bara är ute efter en sak - färskt kött! Det är där äventyret tar sin början och mycket mer än så vill jag inte avslöja om det mot alla förmodan finns de som inte läst eller sett serien...

Mitt kärleksförhållande till The Walking Dead har fortsatt och jag och sambon ser nu säsong 3 och det är så sjuuuukt spännande! Det här är en kärlek jag gärna delar med andra så har du inte upptäckt TWD ännu föreslår jag att du önskar dig säsong 1 i julklapp eller köper den själv.... Här finns den för bara 99 kronor!

Jag deltar i en tävling med det här inlägget, vill du rösta på mig så kan du klicka på den här länken eller på "knappen" till höger.
Och här bjuder jag på en trailer...Kommentarer

Linnea sa…
Jag borde kanske börja se den här serien! Min kille tycker den är kanonbra. Själv ser jag sällan serier över huvud taget.. Nåja. Nu har jag röstat på dig. Hoppas du vinner! :)
Gör det - du kommer inte att ångra dig
Josefin sa…
Vågar INTE se denna serie, men har röstat på dig! Har drömt mardrömmar i natt om att en häst är försvunnen och vaknat i panik. Så zombies ska jag nog inte blanda in :)

Populära inlägg i den här bloggen

Raseri - Anders Ek

Zombiehistoria i svensk tappning, funkar det? Ja, varför inte, säger jag.

Handling (förlagets text):
Ett livsfarligt virus sprider sig som en löpeld genom Stockholm och lämnar inget annat än förödelse efter sig. Telefonlinjerna är överbelastade och polisen Erik får inte tag i sin fru som befinner sig på annan ort med deras dotter. Han måste se till att de hamnar i säkerhet. Att de klarar sig från den ondska som viruset bär med sig.
Den framgångsrike MMA-fightern Pontus räds inte några kamper. Runt hörnet väntar en ljus framtid men när Stockholm drunknar i kaos, tar livet en helt ny vändning.

Mitt omdöme:
Det här är action från början till slut, ingen risk för att bli uttråkad. Viruset skapar alltså något slags zombieliknande varelser som är ren aggression och det går så pass snabbt att spridningen har gått alltför långt innan någon överhuvudtaget förstår vad som händer.. I centrum står polisen Erik, hans familj och den småstrulige MMA-fightern Pontus.

Andreas Ek är polis och det märks …

Allt vi inte pratar om: en bok för killar och män - Thor Rutgersson och Ida Östensson

Den här boken läste jag i somras i jobbet, men det hindrar ju inte att jag skriver om den här.

Handling (förlagets text):
Vad skulle du som man vilja prata om, om ingen dömde dig? Allt vi inte pratar om är en bok som är tänkt att inspirera killar och män till att börja prata om sådant som män annars inte pratar om. Grunden är intervjuer med bland andra Kodjo Akolor, Sanny Dahlbeck, Philip Botström, Ali Boulala, Daniel Hallberg och Farzad Farzaneh på teman som kärlek, skönhet, flyktvägar, ego, ex och vänskap. Och här hittar du också samtalsguider och tips från män till män. Gamla föreställningar om hur män ska vara skadar oss alla och tiden har kommit för killar att börja prata med varandra och ta ansvar för en förändring. Det finns många sätt att delta i samtalet - men det viktigaste är att snacket kommer igång, att du som man börjar prata med andra killar och män omkring dig. Varför inte ta med dig den här boken nästa gång du träffar polarna, släkten, lagkamraterna eller kollegorna? A…

Bokhandeln på Riverside Drive - Frida Skybäck

Har läst ett par böcker av Skybäck tidigare som skrivit i genren historiska romaner. Bara titeln på den här gjorde mig nyfiken på att läsa den, i kombination med att jag hört mycket bra om den så var det bara en tidsfråga. Jag lyssnade på den här boken som ljudbok strax före jul.

Handling (förlagets text):
Charlotte är för ung för att vara änka, för ung för att ha förlorat den hon älskar. I sitt vilsna tillstånd tar hon en paus från sitt framgångsrika företag och söker ro på den skånska landsbygden. Men så får hon ett oväntat besked. Hon har ärvt ett hus i London av en moster hon knappt visste att hon hade. Och huset inrymer en bokhandel.
Inställd på att sälja huset flyger Charlotte till England, där den konkursfärdiga Riverside Bookshop och den excentriska personalen verkar bortom all räddning. Men trots att Charlotte inte vet något om hur man driver en bokhandel växer snart en gemenskap fram med de motsträviga medarbetarna.
Samtidigt som Charlotte kämpar för att rädda verksamheten i…