header

header

tisdag 11 december 2012

En blodtörstig kärlekshistoria

Det började i en husvagn sommaren 2011. Sonen, sambon och jag var på husvagnssemester och bilade genom Sverige. På dagarna solade vi, fiskade, gick på djurpark, badade, skrattade och myste på. På kvällarna efter att sonen somnat kurade sambon och jag ihop oss och tittade på Säsong 1 av zombieserien The Walking Dead, baserad på Robert Kirkmans grafiska serie (som ges ut på svenska av Apart förlag)

Jag älskar skräck, blod, mord och ond bråd död. Har utsatt mig för det så pass länge att jag sällan blir riktigt rädd och jag drömmer aldrig mardrömmar. The Walking Dead ändrade på det och därför älskar jag serien. Jag undrar vad det beror på, den här längtan efter att skrämma sig själv, men den finns där.

Zombiesarna är otroligt välgjorda, läskiga och äckliga. De kryper liksom in under skinnet på mig, jag känner hur de stinker och försöker undivka att tänka på hur det måste kännas att ätas upp levande. Hujjaligen...
Första kvällen såg vi två avsnitt i rad och på natten drömde jag min första av många zombiemardrömmar.

Jag är fast...hur ska det gå för Rick, Laurie och de andra i gruppen av överlevare? Vad skulle jag själv göra om jag en dag vaknade upp i en värld infekterad av zombieviruset? Vad är man beredd att göra för att överleva? Hur ska det gå? Går jorden under eller kommer mänskligheten igen? The Walking Dead ställer mitt i sitt köttätande många spännande frågor.

Serien handlar alltså om polisen Rick Grimes (spelad av Andrew Lincoln) som hamnar i koma efter en skottskada. När han vaknar upp befinner han sig på ett ödelagt sjukhus, utanför sjukhuset lgger rader av människolik och tomma, övergivna miltitärfordon. Rick tar sig hem och hittar ett tomt hus, han är dock övertygad om att hans fru och son fortfarande finns i livet och ger sig av för att leta efter dem. Ganska snart går det upp för honom att alla inte är döda - inte helt döda i alla fall. Många ar förvandlats till zombies som bara är ute efter en sak - färskt kött! Det är där äventyret tar sin början och mycket mer än så vill jag inte avslöja om det mot alla förmodan finns de som inte läst eller sett serien...

Mitt kärleksförhållande till The Walking Dead har fortsatt och jag och sambon ser nu säsong 3 och det är så sjuuuukt spännande! Det här är en kärlek jag gärna delar med andra så har du inte upptäckt TWD ännu föreslår jag att du önskar dig säsong 1 i julklapp eller köper den själv.... Här finns den för bara 99 kronor!

Jag deltar i en tävling med det här inlägget, vill du rösta på mig så kan du klicka på den här länken eller på "knappen" till höger.
Och här bjuder jag på en trailer...3 kommentarer:

Linnea sa...

Jag borde kanske börja se den här serien! Min kille tycker den är kanonbra. Själv ser jag sällan serier över huvud taget.. Nåja. Nu har jag röstat på dig. Hoppas du vinner! :)

...med näsan i en bok... sa...

Gör det - du kommer inte att ångra dig

Josefin sa...

Vågar INTE se denna serie, men har röstat på dig! Har drömt mardrömmar i natt om att en häst är försvunnen och vaknat i panik. Så zombies ska jag nog inte blanda in :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...