header

header

lördag 8 december 2012

Song of Susannah; The Dark Tower VI - Stephen King

Det börjar vara ett tag sedan jag lyssnade färdigt på den här boken. Ni som följer med här på bloggen vet att jag har som projekt att lyssna igenom serien Det Mörka Tornet på ljudbok. De fyra första finns inspelade på svenska men efter det har jag lyssnat på de amerikanska inspelningarna med George Guidall som uppläsare. Ni vet också att jag fullkomligt älskat hans sätt att läsa böckerna, sådan otrolig känsla.

Jag ska kort sammanfatta boken eftersom jag lyssnat på den på engelska så har jag inte de svenska namnen för allting och kommer därför att svänga mig med lite engelsak uttryck och namn, ber om ursäkt för det...

Song of Susannah tar direkt vid Wolves of the Calla, slaget i Calla Bryn Sturgis är just avklarat och den gravida Susannah/Mia har med hjälp av The Black Thirteen tagit sig igenom The Unseen Door för att föda sitt demoniska barn. Hennes man Eddie är förtvivlad och resten av Kat-et (Roland av Gilead, Jack, Father Callahan, Oy) måste ta ett beslut. Några av dem följer efter Susannah för att rädda henne och några beger sig till New York för att ordna med affärer och köpa upp ödetomten där den magiska rosen finns.

För en mer fullständig sammanfattning föreslår jag att ni klickar här och läser mer! Handlingen börjar vara rätt komplicerad nu och den finns bra beskriven i artikeln jag länkat till.

Den här boken når inte riktigt samma nivå som Woves of the Calla, men det är å andra sidan svårt. Vad jag fullkomligt älskar med den här boken är hur Stephen King skriver in sig själv i handlingen. I den tidigare boken fanns han och boken Salem´s Lot med, Father Callahan upptäckte hur han i en parallell värld är en karaktär i en bok. Nu får vi träffa honom i person. Roland och Eddie söker upp honom vilket skrämmer herr King rejält. Han har vid den tiden hunnit skriva den första boken Revolvermannen, men inte gett ut den. Förstå hur det blir när Roland dyker upp i verkliga livet! Det är underhållande, knasigt och underbart. Boken avslutas också med ett utdrag från Kings dagbok, det hela blir väldigt surrealistiskt och sätter en hel del groller i huvudet på mig som lyssnare/läsare.

Har du inte gett dig i kast med Det Mörka Tornet så bara måste du göra det nu! Det är inte ett råd utan hellre ett krav!

Klicka på länkarna och läs vad jag har skrivit om:
Revolvermannen
De tre blir dragna
De öde landen
Magiker och glas
Wolves of the Calla

3 kommentarer:

Monika sa...

Jag älskar verkligen Kings sätt att bli ett slags cameo i sin egen bok :)

Då har du bara sista boken kvar nu då. Njut!

...med näsan i en bok... sa...

Monika - det är lite ångestladdat att bara ha en kvar!

Monika sa...

Jag vet. Det är en av anledningarna till att jag inte vet om jag någonsin kommer att läsa om den här serien; det blev så tomt och ödsligt när alla böckerna var utlästa :(

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...