header

header

söndag 16 december 2012

En smakebit på søndag - Hercule Poirots jul

En smakebit på søndag är ett stående inslag på den norska bokbloggen Flukten från verkligheten. Varje vecka väljer vi ett stycke i boken vi läser och delar med oss av det. Ett spännande sätt att få veta vad andra läser.

Så här i juletid så läser jag en klassiker; Agatha Christies Hercule Poirots jul. Måste säga att jag fullkomligt älskar omslaget på den här boken!

Simon Lee ör en mycket rik och väldigt otrevlig gammal man och det är inte för att fira en fridefull jul som han har bjudit släkten till sig på Gorston Hall. Stämningen är laddad och på själva julafton sker ett brutalt mord. Som tur är befinner sig Hercule Poirot i närheten och hanhjälper mer än gärna till att lösa mordgåtan.

Citatet är hämtat från sid 131
Tressilian fick en liten rodnad på kinden. "Ibland, sir, känns det som om det förflutna inte vore förflutet! Jag har för mig att det visats en teaterpjäs  London om någonting liknande. Det ligger något i det, sir - det gör det faktiskt. Man får en känsla av - av att ha gjort allting förut. Det är precis som om det ringer på dörren och jag går och öppnar och där står mr Harry - även om det skulle vara mr Farr eller någon annan - och jag säger för mig själv: Men det här har jag gjort förut..."
"Det var mycket intressant", sade Poirot, "mycket intressant."

9 kommentarer:

Beathe sa...

Jeg likte coveret også godt,denne boken kunne jeg svært gjerne tenkt meg.Tusen takk for smakebiten og ha en fin søndag.

aariho sa...

Agatha Christie slår aldri feil, og Hercule Poirot er alltid like ved der det skjer noe.
Ha en fin førjulssøndag!

astridterese sa...

En fin smakebit! Agatha Christie slår aldri feil, hun skrev en lang rekke med fantastiske bøker. I dag faller jeg ofte for krim forfattere som har en lignende skrivestil :-)
Ønsker deg en fin søndag!

metanoia sa...

fint cover ja :)
eg liker disse poirot filmene, men aldri lest bøkene.
takk fin smakebit :)

Birthe sa...

Jeg har ennå ikke lest noen av bøkene til Agatha Christie, men filmatiseringene av Poirot-bøkene synes jeg var veldig spennende!

Gråbekka`s Blogger sa...

Må få lest noe om Poirot snart. Har lest litt av Agatha men alt for lite, må gjøres noe med. Fint omslag!:)Takk for smakebit! Kos deg på denne søndagen!:)

Monika sa...

Det var på tok för längesedan jag läste en Agatha Christie.

Bokälskarinnan sa...

Omslaget var väldigt lockande;)

Stjernekast sa...

Enig med du i at omslaget var bra kult! Du bryr deg sikkert ikke men jeg ramser de opp likevel, fordi jeg har lyst: Av Agatha Christie har jeg lest 'Ti små negerbarn' (leste da jeg var tolv eller mindre og skal lese igjen), 'Leken blir alvor' og 'Miss Marples siste sak'.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...