header

header

tisdag 22 april 2014

Hundar, hus och hjärtats längtan - Lucy Dillon

För ett tag sedan så läste jag Lucy Dillons första bok Ensamma hjärtan och hemlösa hundar, en lagom gullig chick-lit som fick mig att småsnyfta, le lite och vistas i en mysig drömvärld för en stund. Jag har nu lyssnat på uppföljaren Hundar, hus och hjärtats längtan under ett antal promenader. Den fortsätter i samma anda, i samma stad och några av karaktärerna från första boken skymtar förbi på avstånd.

I Hundar, hus och hjärtats längtan får vi möta Juliet vars man Ben hastigt dog i ung ålder. De hade nyligt köpt ett radhus som de var i full färd med att rusta upp och helt plötsligt är Juliet ensam med hunden Milton. Hon vill helst av allt sitta hemma och titta på TV. Hon undviker folk och går endast ut med Milton mitt på natten. Mamman och pappan stör henne med sin omtanke och oro och hon har dessutom hamnat i konflikt med sin syster Louise som, åtminstone på ytan, lever det perfekta livet. När en stökig familj flyttar in i grannhuset så går det inte längre att värja sig från ett socialt liv. När hennes mamma tvingar på henne en massa uppdrag som hundpromenerare och kattvakt så har hon helt plötsligt ett jobb som tvingar henne från TV:n och till en mer normal dygnsrytm.

Jag gillar konceptet med boken och Dillon målar upp trovärdiga karaktärer som får berätta en historia om sorg, relationer och kärlek. Tyvärr blir den ofta babblig, en upplevelse som förmodligen förstärktes av att jag lyssnade till boken i stället för att läsa den. Det går snabbare att läsa än att lyssna och vissa episoder blev alldeles för långa och detaljerade. Jag gillar texter där jag som läsare får skapa mina egna bilder och som inte berättar precis allt. Ett samtal behöver inte nödvändigtvis redogöras ord öfr ord, sammanfattningar är inte att förakta!

Jag sammanfattar med att det var en trevlig men något långrandig bok. Den hade mått bra av att kortas ner. Uppläsare av ljudboken är Anna-Maria Käll som i vanlig ording gör ett bra jobb och har en väldigt behaglig röst att lyssna på.

Ljudboken ges ut av Bonnier Audio, pocketupplagan av Bonnier Pocket och de kan köpas på Adlibris och Bokus

4 kommentarer:

Hanneles bokparadis sa...

lagom anglofiliskt :)

...med näsan i en bok... sa...

Ja faktiskt

Lena sa...

Den här ligger i högen med böcker som skall läsas ganska snart!!

Johanna R sa...

Jag älskade boken ensamma hjärtan och hemlösa hundar.

Den här har jag i bokhyllan hemma där den står och väntar på rätt tillfälle. Kanske i sommar det tillfället dyker upp

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...