header

header

måndag 6 september 2010

Så var det dags igen...

Jag vet att jag för några inlägg sedan var helt nöjd över att antalet olästa böcker i min bokhylla hade minskat till nio stycken. Jag har dessutom efter det inte haft så mycket tid till annan läsning än den av kurslitteratur, så man kan ju tycka att jag borde ha stannat kvar i den känslan av att vara nöjd. Men icke det. Gjorde ju direkt efter det inlägget en bokbeställning av fyra (tror jag) böcker. Ett par dagar efter det fick jag ett bokpaket som jag vunnit hos En bokcirkel för alla innehållande böckerna Bönbok för en vän av Joan Didion och Att tro på Mister Pip av Lloyd Jones.

Så idag var jag i tjänsten till Returmarknaden här i Umeå, på jakt efter lite prylar till jobbet. Har aldrig varit där tidigare och upptäckte till min förtjusning att de säljer massor av böcker!
Jättebilligt!
Inhandlade inte färre än fem böcker, nämligen:
Den ylande mjölnaren av Arto Paasilinna,
Vit Oleander av Janet Fitch,
Viskningar av Dean Koontz,
Rött regn av Dennis Lehane och
Tyst! Du är död av Katarina Mazetti

Jag vet att detta, för att vara bokbloggare, inte är någon ovanlighet och att många är betydligt värre än mig, men...det är ändå något sjukligt i detta hamstrande beteende...

6 kommentarer:

Flygaren sa...

Jag tror att olästa böcker i sina egna bokhyllor är en evighetsmaskin. Man kommer att läsa böckerna men de ersätts hela tiden av andra olästa (inköpta) böcker i en evig cirkel. Det vore ju faktiskt rätt tråkigt att bara ha en bok att välja på :)

Zachan sa...

Haha, detta eviga samlande. Personligen verkar jag vara en som går mot strömmen, då jag inte köper så mycket böcker. Någon bok om året kanske. Men samma sak gäller med biblioteksböcker, de strömmar in här hemma. Det praktiskt är att man kan lämna tillbaks dem när man är färdig så de tar ju aldrig någon större plats i anspråk, i alla fall inte någon längre tid ;)

Marie sa...

Att hamstra är glädje ;) Grattis till vinsten! Vit Oleander tyckte jag väldigt mycket om.

Pia sa...

Jag kör på Zachans variant dvs bibliotekböcker och det mängder. Handlar böcker gör jag mest åt dottern och så kan det bli en och annan matlagningsbok också. För övrigt kör jag alltså den billiga varianten med lånekort.

Lisa H sa...

Hamstrande är väl helt okej om man inte har infört självförvållat köpstopp som jag, och speciellt då du inte har många olästa böcker vad det verkar som. :) Hos mig är nog de olästa böckerna fler än de lästa, jag har bara inte vågat räkna ordentligt på det än.. :P

...med näsan i en bok... sa...

Marie - Vit Oleander är en bok jag velat läsa länge så det var kul att hitta den till det billiga priset fem kronor.
Lisa H - Har definitivt fler lästa än olästa böcker hemma.
Zachan och Pia - Studielitteraturen lånar jag på bibblan (förutom nåt enskilt ex) annars är jag en sådan som vill äga mina böcker och drömmer om att nångång bo så att jag kan inreda ett alldeles eget bibliotek...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...