header

header

måndag 20 september 2010

Vielfalt

Igår var jag och såg föreställningen Vielfalt. Hade inte läst så mycket om den, endast saker som "surrealistisk", "magisk" och "Välkommen till overkligheten", och det var verkligen som att kliva rakt in i en drömvärld. Föreställningen var en blandning mellan magishow, dans, teater, humor och lite akrobatik och helt utan ord, ingen dialog/monolog. Spännande.

Vielfalt är skapad av Jakop Ahlbom som också medverkar i föreställningen. Han har bott i Nederländerna i flera år och har ett eget kompani som nått stor framgång. Nu är de alltså i Sverige och genomför en turné med Riksteatern.

Jag tyckte om föreställningen utan att förstå mig på den, men det är nog inte meningen att man ska göra det. Skådespelarna var jätteduktiga och höll mig fängslad hela tiden. Jag imponerades av deras fingerfärdighet, smifighet och framförallt av de skickliga illusionerna.

Se ett klipp från föreställningen här

3 kommentarer:

Zachan sa...

Vad trevligt att du tyckte om den! Det är så kul att gå på teater :) Anna Karenina spelas i Uppsala under hösten. Jag vill jättegärna se den, men jag har inte läst boken än så jag har ett litet dilemma. Hade inte beräknat in att läsa den boken i höst :/

...med näsan i en bok... sa...

Den skulle jag jättegärna se. Läste boken under gymnasietiden. Om jag vore du skulle jag gå och se den även om jag inte läst boken.

Zachan sa...

Fast då får jag ju veta vad som händer :S Hmm. Vi får se.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...