header

header

torsdag 14 oktober 2010

The strange case of Dr Jekyll and Mr. Hyde - R.L. Stevenson

Jag har läst R.L. Stevensons kortroman/novell om Dr Jekyll och Mr Hyde som en del av kursen Classical Horror. En historia som jag tror att vi alla känner till, men hur många har läst den? Jag hade i alla fall inte gjort det tidigare och jag blev förvånad, förvånad av hur bra och spännande den var - trots att jag kände till mysteriet och slutet. Historien, tycker jag, är upplagd mer som en kriminalhistoria än som en skräckroman. Den är uppdelad i två delar. I den första delen är det en viss advokat Utterson som är berättaren. Han är en god vän till Dr Jekyll och oroas över honom, hans underliga beteende och hans kontakt med en viss Mr Hyde. I den andra delen får vi del av Dr Jekylls historia genom ett brev som han efterlämnar sig.


R.L. Stevenson

The Strange Case of Dr. Jekyll and Mr. Hyde utkom första gången 1886 och blev omedelbart en succé. Läs gärna mer om Stevenson här.
Stevensom som för övrigt även författade den underbara boken Skattkammarön, en bok jag läst ett antal gånger och älskade när jag var mindre.2 kommentarer:

Titti sa...

Boken är verkligen bra. Blir lite sugen på att läsa om den nu.

LINA K sa...

Låter som en läsvärd bok! =) Tack för tipset!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...