header

header

tisdag 3 maj 2011

Ett litet tips...

Jag är medlem på bokcirklar.se och prenumererar på deras nyhetsbrev. Vill passa på att tipsa om nåt jag läste om i senaste nyhetsbrevet, nämligen WeRead, en form av e-bok där man samtidigt som man läser aktivt kan ingå i en diskussion om boken. Bra idé tycker jag!
Jag är själv inte intresserad av att läsa e-böcker (vill ha riktiga böcker i handen, tycker att det är jobbigt att läsa för länge på en skärm...) men jag vet att det är flera av er andra bokbloggare (och säkert bloggläsare) som gillar e-böcker. Nåväl, jag kopierar helt enkelt texten från nyhetsbrevet - kanske någon som nappar och tycker att det låter spännande.


Användare sökes till WeRead: ett nytt sätt att diskutera e-böcker på!


WeRead bygger på att du inte ska behöva ladda ner speciell mjukvara för att läsa e-böcker. Istället visas sidorna i din webbläsare. Du kan markera stycken i boken och annotera dessa med dina tankar och funderingar. Anteckningarna delas sedan (om du så vill) med alla andra som läser samma bok och kan kommenteras. På detta sätt kan man föra en diskussion direkt på bokens sidor!


WeRead utvecklas i samband med mitt examensarbete vid KTH och jag letar nu efter 5-10 personer med datorvana som är intresserade av att prova på WeRead i ca två veckor. Boken som kommer att diskuteras är Selma Lagerlöfs "Kejsaren av Portugallien". Om detta låter intressant, anmäl ditt intresse genom att skicka ett mail med ditt namn och en eller två rader om dig själv till jkoc@kth.se. WeRead bör fungera på de flesta moderna webbläsare, men fungerar bäst i Firefox, Safari och Chrome.


/Johannes Koch

2 kommentarer:

Ann-Sofie Gothnell sa...

Verkar vara något för ett läsproffs som dig. Tack än en gång för boken. Skall snart ta mig an den men skall först läsa ut Vyssan lull av Carin Gerhardsson.

Hanneles bokparadis sa...

kul idé

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...