header

header

lördag 7 maj 2011

Filmen bättre än boken

Jag är rädd att jag kommer att häda nu, det här kan vara känsligt...
För nåt år sedan så läste jag de tre första böckerna i Stephanie Meyers vampyr- och varulvsserie. Jag ville veta vad alla snackade om och jag brukar ju gilla den typen av böcker. Tyvärr ogillade jag böckerna starkt...själva storyn var ok men jag hade så svårt för dessa oändliga avsnitt av "hjärta och smärta". Det blev helt enkelt för likt en Harlequinroman för min smak.
Igår visade SVT Twilight som bygger på första boken i serien och den var ju riktigt bra. Enda exemplet jag kan komma på där jag faktiktiskt tycker att filmen är bättre än boken. Storyn var avskalad och man lyckades behålla budskapet från boken. Nu blir det till att se film nummer två och hoppas på att Jacob får en mer framträdande roll:)

2 kommentarer:

Emmas Bokhylla sa...

Men ibland ar det sa, boken kanske inte sa sa bra men ps film blir det fantastiskt! Ett exempel ar Forrest Gump, skitbok (i mina ogon) och fantastisk film!

...med näsan i en bok... sa...

Forrest Gump har jag inte läst, men filmen är ju hur bra som helst. PS jag älskar dig har jag läst (tyckte den var ok) men inte sett filmen...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...