header

header

måndag 23 maj 2011

Nä, nu lägger jag ner...

Jag orkar inte med Elisabeth Nemerts Den vita liljan. Lyssnar på den som ljudbok i bilen när jag pendlar och jag har lyssnat på ungefär hälften av boken. Redan från början hade jag svårt för uppläsaren Louise Raeder, svårt både för hennes röst (vilket kanske är lite taskigt...) men främst på hennes sätt att läsa. Förnumstigt är ordet som poppar upp i huvudet för att beskriva läsningen.
Boken handlar om Catherina som föds i Palermo år 1460. Mamman dör i barnsäng och Catherina växer upp hos sin farbor och hans fru i Messina. Fadern tar avstånd från henne och träffar henne inte förrän brodern dör. Karaktärerna i boken är stereotypiska, överdrivna och tråkiga, handlingen förutsägbar. Det blir för mycket för mig och jag blir rent av irriterad när jag lyssnar...Tycker också att språket är stelt och fantasilöst.
Jag tilltalas av historiska böcker som handlar om starka kvinnors kamp för sin rätt till ett eget självbestämmande liv och hade väl vissa förhoppningar på den här boken. Tyvärr grusades de och jag lägger ifrån mig boken.

Andra som tyckt annorlunda om boken är Flygarens bokblogg och Ciccis bokblogg. Hyllan ser den som ett olycksfall i arbetet...

5 kommentarer:

Hanneles bokparadis sa...

jag blir alltid lite nyfiken på böcker som andra slänger i papperskorgen :)

...med näsan i en bok... sa...

Ha, ha, vore kul att höra vad du tycker om den:)

Librarybeth sa...

BRA. Man ska inte sitta och pina sig igenom en bok man inte gillar alls! Tänk det gjorde jag förr, nu tänker jag varför? Det finns så många bra att läsa istället!

mimmimarie sa...

Jag lyssnade mig igenom den för något år sedan och den var dålig. Slöseri med läs/lyssnartid.

med näsan i en bok sa...

Visst var den dålig!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...