header

header

söndag 25 mars 2012

Änglavakter - Kristina Ohlsson

När det styckade och begravda liket efter den unga studentskan Rebecca Trolle hittas engageras Alex Recht och hans utredningsgrupp i fallet. Alex ledde två år tidigare utredandet av Rebeccas försvinnande och det är ett ärende som gnagt i honom sedan dess. I utredningen hittas flera nya lösa trådar och spåren leder hela tiden tillbaka till barnboksförfattarinnan Thea Aldin som Rebecca skrev en uppsats om. Thea Aldin dömdes för många år sedan för mordet på sin man och har sedan dess inte pratat. Hon beskylldes även för att ha mördat sin son, som är försvunnen, och för att ha skrivit några synnerligen våldsamma böcker under pseudonym.
Fredrika Bremer har fött sitt barn och är tillbaka efter mammaledigheten. Hon ställs inför svårigheter när hennes sambo Spencer Lagergren blir en del av mordutredningen.

Redan i början av boken drabbas jag som läsare av en obehaglig katastrofkänsla. Insprängt lite här och där i berättelsen är polisförhör med Fredrika och Alex. Genom dem kan man förstå att det var något som gick väldigt fel i slutet av utredningen. Ohlsson bygger även på den här undergångskänslan genom att låta Fredrika och Alex ställas inför svåra dilemman i sina privata liv.

Det är ingen hemlighet att jag verkligen gillar Kristina Ohlssons böcker även om Tusenskönor var lite av en mellanbok. I Änglavakter är hon tillbaka med full kraft och jag är helt indragen i historien från början till slut. Det är en spännande mordgåta och utredning och det kombinderar Ohlsson med trovärdiga och intressanta personporträtt. Jag gillar också hur hon låter sina karaktärer utvecklas, jag vill fortsätta läsa om Alex, Fredrika och Peder. Undrar hur det går för dem.

Klicka på länkarna och läs vad jag skrev om Askungar och Tusenskönor

Boken ges ut på Piratförlaget och kan köpas på Adlibris, Bokus, Bokia och CDon

2 kommentarer:

Monika sa...

Ibland så önskar jag att jag antingen kunde klona mig eller att jag hade obegränsad lästid. Jag vill så gärna läsa del två och tre i den här serien, men det är ju massor av böcker jag känner så för...

...med näsan i en bok... sa...

Monika - den känslan bär jag ofta på!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...