header

header

söndag 22 september 2013

En smakebit på søndag - SalvadoreñaDet var länge sedan jag deltog i En smakebit på søndag som ordnas av den norska bokbloggen Flukten fra virkeligheten. Det är ett sätt att dela med sig av vad man läser, man lägger helt enkelt med sig ett citat eller stycke ur boken man för tillfället läser.

Just nu så läser jag boken Salvadoreña av Cecilia Samartin. En bok som känns speciell för mig av två anledningar; jag har bott i El Salvador i sex månader och jag ska på bloggfrukost med författaren under bokmässan!

Baksidetext: Ana växer upp hos sin mamma i en liten by i El Salvador. Trots fattigdomen lever de ett bekymmersfritt liv, till den dag då inbördeskriget rycker närmare och landsbygden blir
utsatt för en massaker. I ett slag förändras hennes liv.
Ana lyckas fly undan kriget och ta sig till USA, där hon söker tillflykt till ett nunnekloster. Åren går och Ana växer upp till en from och vacker ung kvinna. Hon får anställning som barnflicka till Jessie och Teddy hos den den välbärgade men inte särskilt lyckliga familjen Trellis. Ana förstår snart att det bakom den blankpolerade fasaden i det lyxig hemmet i Kalifornien döljer sig några ömtåliga själar. Mot sin vilja blir hon alltmer fascinerad av den stilige men inåtvände Mr Trellis

När abedissan på nunneklostret inte vill att Ana avger kyskhetslöftet och i stället säger åt henne att upptäcka världen utanför klostret reagerar hon så här:

"Jag ville avfärda allt hon sa till mig som ingenting annat än tomma ord från en överbeskyddande mor, men samtidigt kunde jag inte förneka det hon hade sagt. Sanningen är att jag alltid hade sett mig själv som en vilsen fågel med brutna vingar som hade träffat på en vacker flock som tog hand om mig som om jag hade varit en av dem. Mina sår hade läkt i deras lugna värld och nu puttades jag ut ur boet, men jag ville inte lämna dem. Det här var mitt hem."

11 kommentarer:

Lexie sa...

Tack för smakbiten:)
Verkar vara bra.

Beathe sa...

Denne har jeg liggende på vent, tusen takk for smakebiten:-)

Monika sa...

Jag vann två böcker av henne för bara ett litet tag sedan. Det verkar vara böcker som jag skulle kunna gilla.

Lottens Bokblogg sa...

Tack för smakbiten. Den här författaren har jag på listan över sådana jag vill läsa något av.

Birthe sa...

Så spennende at du skal på bokfrokost med Samartin! Virker som en bra bok :)

Sara Pepparkaka sa...

Bokfrukosten låter ju som något att se fram emot!

Mandelhjärta sa...

Tack för smakbiten! Jag har en annan bok av författaren i hyllan. Alla dessa böcker - så liten tid! ;)
Hoppas du får en trevlig frukoststund med Samartin! Spännande! Hoppas det blir rapport senare i bloggen. :)

astridterese sa...

Heldige du som skal få treffe forfatteren! Jeg har lest denne boken og alle de andre Samartin har skrevet. Hun er en fin forfatter!
Ønsker deg en fin søndag!

...med näsan i en bok... sa...

Än så länge så älskar jag boken och rapport om bloggfrukosten kommer alldeles säkert!

Gråbekka`s Blogger sa...

Dette er virkelig en superfin forfatter:) Gleder meg til å lese flere bøker av henne. Herlig dame!Kos deg med bokfrokosten!

Helena sa...

Kul att läsa om en plats som man känner till så bra :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...