header

header

söndag 15 september 2013

Lucindas hemlighet: Spiderwick 3 - Holly Black

Äventyret fortsätter i bok nummer tre om syskonen Jared, Simon och Mallory. Fälthandboken försvinner mystiskt och de misstänker Tråckeltum, Spiderwicks vrese (som de trodde att de hade lyckats göra till vätte igen, men nu kan man ju undra...). För att få reda på varför allt oknytt är så intresserade av Arthur Spiderwicks fälthandbok över vår sagolika omgivning så besöker syskonen sin släkting tant Lucinda (Arthurs dotter) som är lastgammal och bor på ett mentalsjukhus. Vi får också bekanta oss mer med alverna som inte är särskilt välvilligt inställda till människor och spelar en stor roll i den försvunnde Arthurs öde.

Ni som läst bloggen tidigare vet att jag högläser Spiderwick böckerna för min fem och etthalvtårige son och att de är på gränsen läskiga ibland. Fast spännande! Jag blev faktikst förvånad över att han blev så rädd för alverna- För att klara av avsnitten med dem var vi tvungna att ta pauser och jag fick förklara hur det kom sig att de inte gillade människor och att de inte var elaka egentligen.

Jag älskar de här böckerna som är enkelt skrivna, har fina illustrationer av Tony DiTerlizzi och eggar fantasin. Känns som bra uppvärmining inför kommande Harry Potter läsning (för jag skulle aldrig gå med på att mitt barn inte känner till HP!)

Boken ges ut av Rabén & Sjögren och kan köpas på Adlibris och Bokus

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...