header

header

måndag 9 september 2013

Ensamma hjärtan och hemlösa hundar - Lucy Dillon

Med jämna mellanrum bör man läsa en chick-lit, det är helt klart stämmningshöjande och bra för själen. I Lucy Dillons bok Ensamma hjärtan och hemlösa hundar så möter vi karriäristen Rachel vars liv just tagit en omvälvande vändning. Hon gör på en och samma dag slut med sin älskare, förlorar jobbet och sin fina våning i London. Samtidigt så beger hon sig ut på landsbygden för att vara testamentsexekutor, hennes moster har nyligen avlidit och Rachel får reda på att hon är den främste arvingen vilket innebär att hon får ärva mosterns hus tillika hem för övergivna hundar. Motvilligt (såklart) engagerar hon sig mer och mer i verksamheten, får en massa nya vänner och omvärderar sitt liv. Hundarna spelar en stor roll och även en viss veterinär med rå humor.
 
Det här är en gullig berättelse som undviker sliskighet genom att ta upp ämnen som ensamhet, barnlöshet och vad vi värdesätter i livet. Det är en bok som är tacksam att leva sig in i och även om den förmodligen inte kommer att ge några bestående intryck så gav den mig precis vad jag behöve; ett leende på läpparna och ett varmt hjärta.
 
Boken ges ut av Bonnier pocket och kan köpas på Adlibris och Bokus
 
Andra som bloggat om boken är Bokbrus, En bok om dagen, Pocketblogg och hyllan
 

5 kommentarer:

[Anna] sa...

Ja ibland behöver man de där böckerna som man lever sig bara in i för stunden som dessutom slutar lyckligt :)

Anonym sa...

Jag var inte lika överförtjust när jag läste den,visst är den charmigt skriven, men tja, lite många hundar för min del och liiite förutsägbar. Jag kanske inte var i rätt stämning när jag läste den. Jag har Dillons andra bok The secret of happy ever after", får se när jag ger mig på den.

Unknown sa...

Jag gillar båda de böcker jag läst av Lucy Dillon och den tredje ligger på vänt ... De är riktiga mys böcker tycker jag de kräver inte för mycket av en men inte för lite heller.

...med näsan i en bok... sa...

Anna - ja, man kan ju inte läsa om ond bråd död hela tiden;)
Bokmal - Jamen hundar som är så söta och roliga;)
Jenny - jag kommer alldeles säkert att läsa fler böcker av Lucy Dillon

Johanna R sa...

En riktig feel-good roman.

Har hennes andra på engelska och väntar på rätt humör att läsa boken. då man behöver lite lättsamt upplyftande =)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...