Fortsätt till huvudinnehåll

Ensamma hjärtan och hemlösa hundar - Lucy Dillon

Med jämna mellanrum bör man läsa en chick-lit, det är helt klart stämmningshöjande och bra för själen. I Lucy Dillons bok Ensamma hjärtan och hemlösa hundar så möter vi karriäristen Rachel vars liv just tagit en omvälvande vändning. Hon gör på en och samma dag slut med sin älskare, förlorar jobbet och sin fina våning i London. Samtidigt så beger hon sig ut på landsbygden för att vara testamentsexekutor, hennes moster har nyligen avlidit och Rachel får reda på att hon är den främste arvingen vilket innebär att hon får ärva mosterns hus tillika hem för övergivna hundar. Motvilligt (såklart) engagerar hon sig mer och mer i verksamheten, får en massa nya vänner och omvärderar sitt liv. Hundarna spelar en stor roll och även en viss veterinär med rå humor.
 
Det här är en gullig berättelse som undviker sliskighet genom att ta upp ämnen som ensamhet, barnlöshet och vad vi värdesätter i livet. Det är en bok som är tacksam att leva sig in i och även om den förmodligen inte kommer att ge några bestående intryck så gav den mig precis vad jag behöve; ett leende på läpparna och ett varmt hjärta.
 
Boken ges ut av Bonnier pocket och kan köpas på Adlibris och Bokus
 
Andra som bloggat om boken är Bokbrus, En bok om dagen, Pocketblogg och hyllan
 

Kommentarer

[Anna] sa…
Ja ibland behöver man de där böckerna som man lever sig bara in i för stunden som dessutom slutar lyckligt :)
Anonym sa…
Jag var inte lika överförtjust när jag läste den,visst är den charmigt skriven, men tja, lite många hundar för min del och liiite förutsägbar. Jag kanske inte var i rätt stämning när jag läste den. Jag har Dillons andra bok The secret of happy ever after", får se när jag ger mig på den.
Unknown sa…
Jag gillar båda de böcker jag läst av Lucy Dillon och den tredje ligger på vänt ... De är riktiga mys böcker tycker jag de kräver inte för mycket av en men inte för lite heller.
Anna - ja, man kan ju inte läsa om ond bråd död hela tiden;)
Bokmal - Jamen hundar som är så söta och roliga;)
Jenny - jag kommer alldeles säkert att läsa fler böcker av Lucy Dillon
Johanna R sa…
En riktig feel-good roman.

Har hennes andra på engelska och väntar på rätt humör att läsa boken. då man behöver lite lättsamt upplyftande =)

Populära inlägg i den här bloggen

Blod rödare än rött: en berättelse om mod, smärta och vägen till försoning - Arkan Asaad

För någon vecka sedan så skrev jag om Arkan Asaads bok Stjärnlösa nätter . Den handlar om Amàr som tvingades in i ett giftermål med sin kusin. Det här är berättelsen om Amàrs pappa Casim. Handling (förlagets text): I uppföljaren till den hyllade debutromanen Stjärnlösa nätter  får vi lära känna Casim, Amàrs far, som i första boken bara framstår som en grym och oförstående pappa. Vad gjorde honom till den han har blivit? Det visar sig att Casims öde är minst lika dramatiskt som Amàrs eget. Efter en hård uppväxt gifter han sig med Jamila, men kort därefter tvingas han iväg för militärtjänstgöring. Casim längtar hem och bestämmer sig för att desertera, och familjen tvingas på flykt. Den farliga och plågsamma resan slutar i Sverige, samtidigt som Casims mor, far och syskon hamnar i fängelse där de torteras, våldtas och dödas. När Amàr lär känna det våldsamma öde som format Casim kan han äntligen förstå och slutligen försonas med sin pappa. Mina reflektioner: Oj, vad ska man säg

Swede Hollow - Ola Larsmo

Jag har varit nyfiken på Swede Hollow  ända sedan den gavs ut men har tålmodigt väntat på att den ska komma som ljudbok, vilket den gjorde i juli så nu har jag lyssnat på den. Handling, förlagets text: Swede Hollow är en ravin mitt i St Paul, Minnesota. Idag är den öde, men vid sekelskiftet 1800-1900 bodde mer än tusen svenskar i en slum som stadens myndigheter beskrev som ett pesthål. Barnadödligheten var hög, arbetsolyckorna likaså. Här samlades några av den miljon svenska migranter som aldrig lyckats ta sig in i det nya samhället - illa sedda av såväl amerikaner som mer väl lottade svenska migranter. Vi känner dem till namnen, inte mer. Människorna i ravinen är några av de svenskar vi sorterat bort ur vår gemensamma historia. Vi har valt att inte se dem, för deras erfarenheter gör något med vår självbild. Men då världen åter präglas av migration och folkvandring stiger de fram på nytt och vill bli sedan. I Swede Hollow samlas vintern 1897 en brokig skara av människor, som

Bortom solens strålar - Arkan Asaad

Jag har läst den tredje boken av Arkan Asaad. En bok som knyter ihop de två första Stjärnlösa nätter och Blod rödare än rött . Handling (förlagets text): Knappt tre år gammal anländer Amàr med sin familj till Sverige. De flyttar in i en välmående svensk förort, etablerar sig och lyckas skapa sig ett gott liv. Tills en dag. På julafton när Amàr är 12 år får fadern ett samtal. Det första livstecknet från hemlandet. Fadern inser vilket oerhört pris de som blev kvar har fått betala för deras frihet. Tyngd av skuld raserar han på kort tid allt de har byggt upp. Familjen tvingas flytta från det trivsamma villaområdet till en förort försänkt i djup fattigdom och misär. På en plats utan framtidstro är det svårt att följa sina drömmar, men Amàr är fast besluten om att hans öde inte är förutbestämt. Samtidigt som han kämpar för att hitta en mening i sin nya tillvaro blir familjens problem allt större. Faderns eskalerande våldsamhet göra att ingen av dem längre kan känna sig säkra.