header

header

söndag 29 december 2013

Fallet med den skumma sabotören - Susanne MacFie

Julläsning del 3

Under julledigheten så har sonen och jag manglat rätt många böcker - allt ifrån böcker om kroppen, galna julhistorier till Star Wars . En klar favorit är den senaste boken om Moa och Måns och deras hemliga klubb. Som alltid får de ett riktigt klurigt fall att lösa och frågan är om de även denna gång lyckas hålla sin hemliga klubb hemlig!

Det börjar med en efterlängtad biopremiär, men något händer och biografägaren Bio-Bo har fått fel film. Publiken buar och Bio-Bo oroar sig att detta ska bli slutet för bion. Det är inte första gången det händer och folk börjar minst sagt bli irriterade.

Kanske är detta det mest spännande fallet hittills och ibland blir det så spännande att sonen måste krypa ner under täcket när jag läser, men aldrig så otäckt att det inte går att läsa. En av de saker som jag älskar med MacFies pusseldeckare är att de är så vardagliga. Det är inte några konstiga omöjliga mysterier och alla misstänkta är helt trovärdiga karaktärer. Det lockar till fantasifulla lekar och möjligheten att hitta egna mysterier i sin närhet.

Min son kan inte läsa ännu så därför läser jag böckerna för honom, men de är utmärkta böcker för barn som knäckt läskoden. Riktiga bladvändare som lockar till tjuvläsning under täcket.

Ni vet den där andra serien kända pusseldeckare för barn - Lassemajas detektivbyrå. Sonen har lyssnat på flera av de böckerna på förskolan och tycker att böckerna om Hemliga klubben är MYCKET bättre! Själv har jag inte läst de böckerna. Däremot så har jag sett filmatiseringen som går på Barnkanalen just nu och jag tror jag förstår varför han tycker så. Återigen så tror jag att det har att göra med att Lassemajas detektivbyrå utspelar sig mer i en fantasivärld med märkliga karaktärer som beter sig allmänt konstigt och Hemliga klubben i det vardagliga Alingsås med spännande men verklighetstrogna fall att lösa.

Kan verkligen rekommendera dessa böcker!

Fallet med den skumma sabotören ges ut av Memo förlag och kan köpas på Adlibris och Bokus

Andra som bloggat om boken är Boktokig och Bokmal73

För att se mina andra recensioner om Hemliga klubben gå in på fliken Receserat som du hitar i högerspalten!

2 kommentarer:

Lexie sa...

Åh måste jag ju införskaffa till min 6 åriga lillebror som läser väldigt mycket själv nu:) Vet du om den finns som ljudbok än? Tror min bonusson hade gillat att ha denna i hans läsplatta :)

...med näsan i en bok... sa...

Den finns inläst av Morgan Alling, man hämtar den som app - läs mer härhttp://www.memoforlag.se/appar/

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...