header

header

måndag 9 december 2013

Julläsningen fixad!

Det har blivit något av en tradition att läsa Semics julsamling av deckarnoveller under julen. Några av dem har jag recenserat tidigare, se under fliken Recenserat. I år heter samlingen mord på julnatten. När jag läser innehållsförteckningen blir jag särskilt nyfiken på Katarina Mazettis novell med den lysande titeln "Ghost stalker".
 
Det är något med ond bråd död och andra hemskheter som gör att det lämpar sig lite extra bra till jul. Nu slukar jag i och för sig sådan litteratur (film och TV) till vardags också, men ändå. På TV visas det ju gärna romantiska julkomedier och småroliga familjefilmer så jag tänkte spä ut mordhistorierna med en romantisk julberättelse som jag fick av Josefin för ett tag sedan, nämligen boken En röd liten fågel i juletid av Fannie Flagg. Enda anledningen till att jag blev nyfiken på boken är författaren också skrivit Stekta gröna tomater som jag i och för sig inte läst men filmen...ja, ni vet, den är underbar!
 
Vad ska du läsa över jul och nyår? Har du några lästraditioner kring jul?

2 kommentarer:

bloggbohemen sa...

Lite mord i juletid kanske man skulle satsa på! Jag har inga lästraditioner kopplade till julen men eftersom jag är bortrest och måste packa ner några böcker så har jag självklart börjat fundera. Americanah av Chimamanda Ngozi Adichie och En kärlekshandling av Jeffrey Euguendis är med på packlistan hittills. Kanske blir det bara de och ett besök på det lokala biblioteket istället.

...med näsan i en bok... sa...

Att besöka lokala bibliotek är ju allti kul för en boknörd:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...