header

header

torsdag 14 augusti 2014

Fatta eld och Revolt - Suzanne Collins

I somras så läste jag de två sista böckerna i Suzanne Collins trilogi Hungerspelen. Eftersom jag gillade den första boken överraskande mycket (läs om det här) och såg framemot att läsa fortsättningen.

Tyvärr så föll de mig inte i smaken. Fatta eld kändes alldeles för mycket som en upprepning av första boken och spänningen var helt borta. Katniss är sur och grinig mest hela tiden, Peeta hennes motsats och relationen med Gale komplicerad. Den enda karaktären som kändes lite nyskapande och överraskande var Finnick Odair.

I Revolt går berättelsen tack och lov vidare och det blir bättre. Författaren har försökt att skildra krigets grymheter och konsekvenser. Hon lyckas rätt bra med det ibland och det är också roligt att Katniss och lillasyster Prims relation utvecklas.

Jag har ändå svårt att förstå den enorma framgång som de här böckerna har rönt och jag får nog inse att jag är för gammal (och tråkig?) för dem. Att jag inte tillhör målgruppen helt enkelt. Nu har jag i alla fall läst dem så jag kan fatta vad folk pratar om... Tror faktiskt att jag ska se filmerna också!

5 kommentarer:

Monika sa...

De två första filmerna är faktiskt riktigt bra, om man inte hela tiden jämför med böckerna.

Anna sa...

Igår såg jag första filmen och den var bra! Har läst böckerna och gillade den första bäst, den sista tyckte jag sådär om.

Lena sa...

Jag tyckte istället bättre om del två och tre än om den fösta. Tänk så olika man kan tycka :)

Linnea sa...

Jag är sugen på att läsa den första boken. Jag tyckte inte att filmen var speciellt bra, men tror att jag kanske skulle uppskatta den mer om jag hade hela historien framför mig. Det känns som att mycket har fallit bort i filmen..

...med näsan i en bok... sa...

Har sett första filmen som jag tyckte var ok. Lena, tänk om alla skulle tycka lika vad tråkigt det skulle vara!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...