header

header

fredag 14 augusti 2015

Det stumma vittnet - Agatha Christie

Med jämna mellanrum så ser jag till att läsa något av deckardrottningarnas moder Agatha Christie. Det är tryggt och hemtamt att återkomma till och jag blir faktiskt aldrig leds. Böckerna följer samma mönster, de utspelar sig i vackra miljöer med rätt roliga karaktärer.

Det stumma vittnet är en bok med Hercule Poirot i huvudrollen. Jag gillar böckerna med Miss Marple något bättre. Poirot kan vara lite väl odräglig och för mycket besserwisser ibland. När jag läste boken och mötte hunden som är, vilket ni kanske har förstått, det stumma vittnet till ett mord så kunde jag inte låta bli att undra hur den som gjort omslaget tänkte. Bilden på min bok pryds av en blodhund medan hunden i boken är en terrier! Var man för lat för att hitta igen en bild på rätt slags hund eller...?

Handlingen (taget från baksidestexten): Emily Arundell halkar på en boll i trappan och skadar sig. Alla skyller olyckshändelsen på hennes hund, men ju mer hon tänker på saken desto mer övertygad blir hon om att en av hennes släktingar försökte döda henne.
Den sjuttonde april luftar hon sina misstankar i ett brev till Hercule Poirot. Denne får konstigt nog inte brevet förrän den 28 juni, då Emily redan är död ...

Det här är en rätt ordinär bok av Christie, långt ifrån hennes bästa.

Ska du köpa boken nu tycks den enbart finnas som e-bok nu utgiven av Bookmark Förlag. Den kan köpas på Adlibris och Bokus


1 kommentar:

Linnea sa...

Åh! Dåliga framsidor alltså! Sådant kan verkligen irritera mig oproportionerligt mycket. :o

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...