header

header

onsdag 19 augusti 2015

Honeymoon in Paris - Jojo Moyes

Honeymoon in Paris är en prequal (prequal = utspelar sig före originalet. En efterföljare i verkligheten, men en föregångare i fiktionen) till The Girl You Left Behind (Sophies historia på svenska). Jag har inte läst den. Jag har faktiskt inte läst någonting annat av Jojo Moyes!

Här är de två paren som The Girl You Left Behind nygifta. Ett av paren lever i Paris på 1800-talet (? smått osäker faktiskt, är ett tag sedan jag lyssnade på boken) och det andra paret är på smekmånad i Paris ungefär hundra år senare. Deras öden börjar vävas ihop.

Jag blev inte alls förtjust i den här boken. Dels är inläsningen jättejobbig, uppläsaren försöker sig på någon överdriven fransk accent när hon läser in Parisparets dialog, gör rösten mörk när hon läser männens dialog och överdramatiserar allmänt. Men så tycker jag att det har varit på många engelskspråkiga ljudböcker jag har lyssnat på. Blir någon slags kulturkrock, I guess, men jag gillar det inte alls. Det stör lyssningen.

Sedan gillar jag inte karaktärerna. Kvinnorna är blyga violer, offer för kärleken och går och trycker ner sin irritation över sina män som de nyss gift sig med. Och männen beter sig som egoistiska svin.

Tur att den var kort, bara 2 timmar och 21 minuter, annars hade jag aldrig orkat lyssna klart! Blev mindre sugen på att läsa Jojo Moyes nu. Har ju bara hört positiva röster om hennes böcker tidigare. Ni som har läst hennes andra böcker - ska jag ge dem en chans?

Boken ges ut av Penguin och kan köpas på Adlibris och Bokus


2 kommentarer:

Anonym sa...

Prova "Livet efter dig".

Anonym sa...

Jag gillade verkligen första boken om Liv och Sophie och även Jojo Moyes andra böcker. Du bör absolut ge dem en chans

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...