header

header

onsdag 15 februari 2017

Betraktaren - Belinda Bauer

Ni kanske inte ens ha märkt det här men jag har varit "borta" från bloggen sedan oktober... Nu är jag i alla fall tillbaka! Tills jag har kommit i kapp med alla "recensioner" så kommer de bli lite mer korta omdömen - då har vi klarat ut förväntningarna:

Belinda Bauer är en av mina favoritförfattare i deckargenren och i och med den här boken kan jag stoltsera med att jag läst (/lyssnat) på alla hennes böcker. Betraktaren gjorde mig inte besviken även om The Shut Eye (Det slutna ögat) fortfarande är min absoluta favorit!

I centrum står 18 år gamla Patrick Fort som har Aspergers syndrom, en alkoholiserad mamma och en pappa som dog på grund av att Patrick (så tänker Patrick i alla fall). Han är fascinerad av döda kroppar, eller ja, döden i allmänhet, och går därför en kurs i anatomi. En udda figur som är lätt att tycka om för mig som läsare men inte alltid så omtyckt av de runt om hon - just på grund av att han är annorlunda. Och hans mamma oroar sig mycket över hans fascination av döden och anatomi. Hans noggrannhet leder till att får funderingar kring en av kropparna som han och hans klasskompisar får i uppgift att "träna på". Hur har den här personen egentligen dött och hur kommer det sig att just den kroppen ligger på obduktionsbordet för elever att öva sig på och lära sig av?

Det blir spännande och jag fick ofta hjärtat i halsgropen när jag lyssnade. Tårar i ögonen hände det med. Har ni inte upptäckt Belinda Bauer ännu så marschera genast iväg till biblioteket eller en boklåda och skaffa  någon av hennes böcker! Ja, eller så klickar ni in på Adlibris eller Bokus och beställer hem.

Boken ges ut av Modernista

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...