header

header

måndag 27 februari 2017

Sharon Bolton - Daisy in Chains

Jag lyssnade på Daisy in Chans som ljudbok i somras. Den finns nu utgiven på svenska och heter då Daisy in kedjor.

Handling (förlagets beskrivning):

Berömda mördare har fanklubbar.
Hamish Wolfe är inte annorlunda. Han kommer att sitta inspärrad resten av livet för att ha kidnappar och mördat tre kvinnor - och får mängder av beundrarbrev varje dag. Han är snygg, karismatisk och har en stor övertalningsförmåga. Hans beundrare är säkra på att han är oskyldig. Och på att han är deras drömmars man.
Vem skulle gå med i en sådan fanklubb?
Maggie Rose är advokat och bästsäljande true crime-författare, lika tillbakadragen som hon är framgångsrik. Hon tar bara de fall hon vet att hon kommer att vinna. Hamish vill ha Rose som sin advokat. Han vill att hon ska förändra hans öde. Hon är övertygad om att hon är immun mot den charm som den här sortens man kan besitta.
Men kanske är Hamish Wolfe annorlunda.

Det är inte någon hemlighet att jag gillar brittiska deckare och Sharon Bolton är en ganska ny författare för mig. Jag har tyckt om det jag hittills har läst av henne och Daisy in chans är inte något undantag.

Det är en välkomponerad berättelse som håller mig som läsare nyfiken boken igenom. Något med huvudkaraktären Maggie Rose skaver och jag har svårt att få grepp om henne. Ett medvetet och smart drag av Bolton. Maggie är helt klart en udda fågel och det är svårt att veta vad man ska tycka om henne.

Jag kommer absolut att läsa fler böcker av Sharon Bolton.

Boken ges ut av Modernista och kan köpas på Adlibris och Bokus.

Andra som bloggat om boken är Lottens bokblogg, Fiktiviteter och Hyllan

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...