header

header

torsdag 23 februari 2017

Till min dotter - Malin Wollin

Jag är en rätt flitig läsare av Malin Wollins krönikor i Aftonbladet (hennes blogg har jag inte riktigt "hittat till" ännu) och gillar hur hon med humoristisk ton tar sig an det ena ämnet efter det andra. Därför kastade jag mig över hennes romandebut så fort den kom ut, var alltså några månader sedan jag läste den!

Till min dotter handlar om Stella som vi får följa från barn, till tonåring och nu mamma till en alldeles egen tonårstjej som hon stundtals riktar sig direkt till i boken. Första meningen sätter tonen i boken "Jag föddes och råkade vara en flicka".

Stella växer upp i ett hus en bit utanför en småstad och åker buss till skolan varje dag, oftast en pina. Hon har en mamma som är helt ok och en pappa som väl som bäst kan beskrivas som obrydd. Wollin är hysteriskt rolig när hon beskriver vedermödorna med att växa upp och försöka passa in, men hon blir också allvarlig och beskriver utan omsvep när Stella blir våldtagen och de självtvivel hon drabbas av efteråt och den skam hon känner. Humorn och pricksäkerheten gör den här boken till en bladvändare. Jag läste den mer eller mindre i ett svep.

Den här och Katarina Wennstams bok Flickan och skammen (recension kommer senare...) borde vara obligatorisk läsning för ALLA!

Läs gärna Linda Skugges recension av boken som mer eller mindre säger allt jag tänker kring boken.

Till min dotter ges ut av Piratförlaget och kan köpas på Adlibris och Bokus 

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...