header

header

lördag 18 februari 2017

Lust - Åsa Schwarz

Vi läste Lust i bokcirkeln Piket och Pocket - mitt val av bok. Har läst en bok av Åsa Schwarz tidigare som jag tyckte mycket om (Lilith i kedjor), så jag såg fram emot att läsa den här. Särskilt som den beskrivs som Chick-lit blandat med skräck, spännande kombo!

Lust handlar om Sara Tingvall som blir antagen författare hos Sveriges största bokförlag. Hon går från okänd till bästsäljande författare på osannolik kort tid. Mitt i den omvälvande tiden dras hon in i ett triangeldrama med sin förläggare Anders. Svartsjukan som river i henne blir bränsle o det nya manuset. När en olycka inträffar i Anders familj så blir Sara orolig, för är det bara en slump eller omvandlas hennes texter till verklighet..?

Vi var alla överens om att själva storyn var bra men att Schwarz inte riktigt lyckades få ihop det på ett bra sätt. Texten blev platt och det saknades ett djup.  Ingen av oss fick riktigt någon känsla för huvudpersonen, vi varken gillade eller ogillade henne.

2013 läste jag novellen Viskningar som är skriven av den fiktiva karaktären Sara Tingvall. Den tyckte jag var bra, läs recensionen här

Omdöme från Picket och Pocket:
Finns potential i historien men författaren lyckas inte genomföra idén fullt ut på ett tillräckligt bra sätt.
Helt ok att slå ihjäl tid med men inte mer...
Synd att hon inte får ihop de parallella historierna.
Betyg 2,4 (av 5)

Boken ges ut av Hoi Förlag och kan köpas på Adlibris och Bokus

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...