header

header

måndag 20 februari 2017

Miss Peregrines hem för besynnerliga barn och Spökstaden - Ransom Riggs

Spökstaden - andra boken om Miss Peregrine och hennes besynnerliga barn. Jag läste den första boken för ett tag sedan och tyckte mycket bra om den, ni kan läsa recensionen här.

Om det nu är någon som missat de här böckerna så ska jag bara snabbt beskriva uppläggen av böckerna först. Författaren har nämligen rotat fram gamla märkliga foton som han köpt på loppisar eller lånat av samlare. Det är foton av barn som tycks sväva i luften, vara osynliga (man ser bara kläderna), kräkas ut bin och andra konstigheter. Runt bilderna så har han byggt upp en historia om ett barnhem för besynnerliga barn som ligger i en slags tidsloop.

Har ni inte läst den första boken ännu, men tänker göra det så delar jag nu ut en spoilervarning! Skippa nästa stycke!

Spökstaden tar vid där den första boken slutar. Eftersatt ha klarat sig från Miss Peregrines ö så flyr Jacob med sin nya vänner till London (och är med om en hel del äventyr på vägen dit). I London träffar de en galning som heter Caul. Han visar sig vara bror till Miss Peregrine och han är ute efter barnens krafter. Jacob är den enda som kan rädda sina vänner från en säker död.

Jag tycker väldigt mycket om de här böckerna som är ungdomsböcker men passar alldeles utmärkt för en sådan som jag också. Jag tycker om de magiska inslagen, monstren och så är de spännande och välskrivna också. Efter att ha läst de här böckerna kanske man vågar börja tro på sagor igen...

Böckerna ges ut av Rabén och Sjögren och kan köpas på Adlibris och Bokus


1 kommentar:

Lena sa...

Verkligen jättetrevlig serie.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...