header

header

fredag 14 april 2017

De öde fälten - Elly Grifftihs

Jag läser allt av Elly Griffiths, älskar hennes böcker om arkeologen och benexperten Ruth Galloway. Det här är den sjunde i ordningen. Om ni vill läsa vad jag skrivit om hennes andra böcker kan ni klicka på länken Recenserat i högerspalten. Har även läst boken efter De öde fälten, recension på den kommer snart.

Handling (förlagets beskrivning):
Det är värmebölja i Norfolk när en grävskopa på en byggarbetsplats stöter på något hårt i marken: ett flygplansvrak från andra världskriget - med piloten kvar vid spakarna. Ruth Galloway inser dock snart att kvarlevorna rimligen inte kan vara så gamla. DNA-tester visar att mannen är Fred Blackstone som rapporterats saknad till havs. Polisen, med Harry Nelson i spetsen, kopplas in och utredningen fortsätter.
Strax intill byggarbetsplatsen driver nu den anrika familjen Blackstock en grisfarm. En mystisk man ses smyga omkring på området varefter en rad obehagliga incidenter sker. Och när kvarlevorna av ytterligare en kropp hittas ställs saker och ting på sin spets. Vad är det som pågår på släktens ägor? Och hur ska man egentligen tolka de anhörigas reaktion? 
Ja, vad ska jag säga... Jag blev inte besviken och min rädsla för grisar har på ett sätt blivit bekräftad:) Griffiths lyckas med konststycket att behålla sina karaktärer intressanta och låta dem utvecklas.

Har ni missat den här bokserien så är det dags att börja läsa den, men börja från början!

Boken ges ut av Månpocket och ges ut av Adlibris och Bokus

Stories from the city har också bloggat om boken och tycker det här är den starkaste i serien och för mig kommer den nog tvåa. Min favorit hittills är En orolig grav

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...