header

header

tisdag 31 augusti 2010

De gamla grekerna...

...och jag, vi umgås rätt tätt nu och de har tagit all min uppmärksamhet i anspråk på sistone. Detta som bortförklaring till varför jag försummat denna, min fina, blogg.

Som jag skrev i tidigare inlägg hinner jag just nu inte med så mycket självvald skönlitteratur utan det blir mest litteratur som hör till kursen jag läser, Litteraturvetenskap A. sedan sist har jag avverkat böckerna Vad är litteraturvetenskap av Erik Bjerck Hagen (matnyttig men inte så spännande, svår), delar av Litteraturhistoriens grundbegrepp av Staffan Bergsten och Lars Elleström (lärorik och hyfsat lättläst, delar av Lyrikens liv av Christian Jenss, Arne Melberg och Christian Refsum (pedagogisk och bra), Den gyllene lyran av Sture Linnér (detaljerad, lärorik, intressant och ovanlig), samt diverse dikter av bland annat Sapfo, Archilochos, Pindaros och Kallimachos.

Sapfos dikter känns nära och lättåtkomliga medan jag har väldigt svårt att förstå Pindaros verk, trots åtskilliga omläsningar. Jag befinner mig just nu på kursträff i Härnösand och hoppas att jag kommer att få viss vägledning och insikt under morgondagen.

1 kommentar:

Frida sa...

Vad långt du har kommit. Bra jobbat!

Om du får några aha-upplevelser om hur man tillgodogör sig de gamla dikterna får du gärna dela med dig av den fina kunskapen :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...