Fortsätt till huvudinnehåll

Tegelsten

Häromdagen kom en riktig tegelsten på posten, nämligen Texter från Sapfo till Strindberg, red. Dick Claesson, Lars Fyhr och Gunnar D Hansson. Den är på 1474 sidor liten text! Den lär jag inte läsa från pärm till pärm...Studielitteratur såklart:) 
Har varit lite dålig på inlägg på sistone och ska recensera Gåtornas palats av Dan Brown som jag läste ut för någon dag sedan...men inte ikväll...
Har börjat på Mons Kallentofts Höstoffer så snart blir det recension på den med:)

Kommentarer

Frida sa…
Jag fick också hem den här boken i veckan. Ganska saftig :)
Zachan sa…
Det är väl inte så att du ska läsa Litteraturvetenskap A? ;) Den där boken ligger på min kurslitteratur-lista också. Var köpte du ditt exemplar? Den är ju liksom ganska dyr, den boken. Fast om man tar priset delat på antal sidor så kanske man kan räkna den som billig ;)
Stämmer bra att jag ska läsa Litteraturvetenskap A. Jag fick tag på boken på Tradera för 350 kr, men frakten blev rätt dyr: 150 kr. Men det blev ju ändå billigare än att köpa den ny.
Vid vilket universitet/högskola ska du läsa? Själv ska jag gå den på distans via mittuniversitetet
Zachan sa…
Smart, tradera hade jag inte tänkt på. Inget ställe där jag brukar hitta studielitteratur. Jag bor i Uppsala och pluggar på Universitetet där. Kommer läsa kursen på halvfart samtidigt som jag läser Svenska och nordiska språk B denna termin. Ska bli riktigt skoj.
där finns det mycket fint..

Populära inlägg i den här bloggen

Raseri - Anders Ek

Zombiehistoria i svensk tappning, funkar det? Ja, varför inte, säger jag.

Handling (förlagets text):
Ett livsfarligt virus sprider sig som en löpeld genom Stockholm och lämnar inget annat än förödelse efter sig. Telefonlinjerna är överbelastade och polisen Erik får inte tag i sin fru som befinner sig på annan ort med deras dotter. Han måste se till att de hamnar i säkerhet. Att de klarar sig från den ondska som viruset bär med sig.
Den framgångsrike MMA-fightern Pontus räds inte några kamper. Runt hörnet väntar en ljus framtid men när Stockholm drunknar i kaos, tar livet en helt ny vändning.

Mitt omdöme:
Det här är action från början till slut, ingen risk för att bli uttråkad. Viruset skapar alltså något slags zombieliknande varelser som är ren aggression och det går så pass snabbt att spridningen har gått alltför långt innan någon överhuvudtaget förstår vad som händer.. I centrum står polisen Erik, hans familj och den småstrulige MMA-fightern Pontus.

Andreas Ek är polis och det märks …

Familjen i huset bredvid - Sally Hepworth

Blev nyfiken på den här boken eftersom den jämfördes med Lianne Moriartys böcker. Australien, förort, hemligheter - det lät som en bladvändare i mina öron. Dessutom brukar Printz Publishing ge ut bra böcker.

Handling (förlagets text):
Den lilla gatan Pleasant Court lever upp till sitt namn. Alla känner sina grannar, och barnen leker med varandra ute. Men Isabelle Heatherington passar inte in i bilden av familjeparadiset. Som den enda ensamstående och barnlösa kvinnan fångar hon snart uppmärksamheten hos tre mammor, som bestämmer sig för att lära känna nykomplingen.

Men Ange, Fran och essie har ocskå sina hemligheter att bevaka. Som anledningen till att Ange måste kontrollera varje aspekt av sitt liv. Eller varför Fran inte låter sin snälla, stillsamma make gå nära deras bebis. Eller varför Essie för tre år sedan tog med sin dotter till lekparken och återvände hem utan henne.

När deras besatthet av den nya grannen växer börjar hemlighetera sippra ut, och de kommer snart upptäcka att nä…

Bokhandeln på Riverside Drive - Frida Skybäck

Har läst ett par böcker av Skybäck tidigare som skrivit i genren historiska romaner. Bara titeln på den här gjorde mig nyfiken på att läsa den, i kombination med att jag hört mycket bra om den så var det bara en tidsfråga. Jag lyssnade på den här boken som ljudbok strax före jul.

Handling (förlagets text):
Charlotte är för ung för att vara änka, för ung för att ha förlorat den hon älskar. I sitt vilsna tillstånd tar hon en paus från sitt framgångsrika företag och söker ro på den skånska landsbygden. Men så får hon ett oväntat besked. Hon har ärvt ett hus i London av en moster hon knappt visste att hon hade. Och huset inrymer en bokhandel.
Inställd på att sälja huset flyger Charlotte till England, där den konkursfärdiga Riverside Bookshop och den excentriska personalen verkar bortom all räddning. Men trots att Charlotte inte vet något om hur man driver en bokhandel växer snart en gemenskap fram med de motsträviga medarbetarna.
Samtidigt som Charlotte kämpar för att rädda verksamheten i…