Sitter här och bläddrar i ett par brödböcker och det är inte utan att jag blir sugen på att baka...och äta...
Böckerna jag inspireras av är dels en (för mig) ny, nämligen Bröd från Brunkebergs bageri av Heléne Johansson. Hon skriver om hantverket att baka bröd och delar med sig av sina goda recept. Jag gillar att baka bröd, men har bara bakat med surdeg en gång för många år sedan. Nu inspireras jag och i huvudet börjar jag planera att sätta igång minst en surdeg:) Inser dock att jag "måste" köpa en degmaskin för att det ska bli riktigt bra...
Den andra boken jag sjunker in i och inspireras av fick jag i födelsedagspresent 1999, men skam att säga har jag bara bakat ett recept ur den. Detta ska det bli ändring på!
Boken heter Tassajaras brödbok och är skriven av den zenbuddistiska munken Edward Espe Brown och kom först ut på svenska 1976, men då under namnet Levande bröd. Han har en mer filosofisk inställning till brödbaket och säger att receptet bara är en stomme, det är du som blåser liv i det efter dina önskningar. Här är det mer exotiska recept, till exempel hirsbröd och majsbröd med jalapeñopeppar. För att inte tala om småkakorna med philadelphiaost...Mmm, här ska bakas
Böckerna jag inspireras av är dels en (för mig) ny, nämligen Bröd från Brunkebergs bageri av Heléne Johansson. Hon skriver om hantverket att baka bröd och delar med sig av sina goda recept. Jag gillar att baka bröd, men har bara bakat med surdeg en gång för många år sedan. Nu inspireras jag och i huvudet börjar jag planera att sätta igång minst en surdeg:) Inser dock att jag "måste" köpa en degmaskin för att det ska bli riktigt bra...
Den andra boken jag sjunker in i och inspireras av fick jag i födelsedagspresent 1999, men skam att säga har jag bara bakat ett recept ur den. Detta ska det bli ändring på!
Boken heter Tassajaras brödbok och är skriven av den zenbuddistiska munken Edward Espe Brown och kom först ut på svenska 1976, men då under namnet Levande bröd. Han har en mer filosofisk inställning till brödbaket och säger att receptet bara är en stomme, det är du som blåser liv i det efter dina önskningar. Här är det mer exotiska recept, till exempel hirsbröd och majsbröd med jalapeñopeppar. För att inte tala om småkakorna med philadelphiaost...Mmm, här ska bakas
Kommentarer