header

header

söndag 20 mars 2011

Panik - Jeff Abbott

Evan Casher är dokumentärfilmare och det går bra för honom, så bra att han har fått en Oscarsnominering för sin senaste film. Dessutom är han nykär och har för första gången i sitt liv ett förhållande som han verkligen tror på. En morgon ringer hans mamma och ber honom skynda sig hem till Austin som ligger ett par timmars bilresa bort. När han kommer hem hittar han sin mamma mördad och är nära att falla offer själv. Han blir räddad i sista sekunden, räddad av en person som han finner minst lika obehaglig som de som mördade hans mamma. Från att ha levt ett lugnt och skyddat liv befinner sig Evan plötsligt i ett kaos kantat av våld och rädsla, CIA, FBI, dubbelagenter och hemliga nätverk. Hans pappa är kidnappad, hans mamma mördad och han får vetskapen om att de hela hans liv ljugit om vad de egentligen har arbetat med och varför. Allt Evan vill är att hitta sin pappa som är den enda familj han har, men det visar sig att det är många som vill hindra honom längs vägen.

Jeff Abbott
Jag lyssnade på Panik som ljudbok med Jonas Karlsson som uppläsare. Det var en bok som passade alldeles utmärkt att lyssna på tack vare att det hände mycket hela tiden som gjorde det lätt för mig att hålla koncentrationen på berättelsen. Jonas Karlsson var också en bra uppläsare som dramatiserade texten på en lagom nivå och som har en behaglig röst att lyssna på.

Jonas Karlsson
Panik är action från början till slut och ska man läsa/ lyssna på den får man inte vara känslig för blod och våld, för det är en hel del av den varan. Det blev kanske lite väl mycket action för min smak. Jag hade gärna fått veta lite mer om karaktärerna i boken, fått lite djupare kunskap än bara konturen så att säga. Särskilt så hade jag velat veta mer om Evans mamma och pappa, fått historien berättad även från deras perspektiv. Det är dock en spännande berättelse som håller mig intresserad hela vägen. Det blir litegrann som att jag tänker på den mer som en film än som en bok. Jag ser scener framför mig och skulle gärna se den som DVD film. Om man gillar snabba thrillerböcker så kan jag definitivt rekommendera denna, men även om jag fann den underhållande så blir jag inte sugen på att läsa fler böcker av Jeff Abbott efter detta. Den föll mig inte riktigt i smaken...

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...