header

header

torsdag 28 april 2011

Just nu läser jag...

Tempelbranden är den tredje boken i serien Släkten. Bokserien är speciell på så vis att det är olika författare som skriver varje bok.
Den första boken heter Blandat blod och är skriven av Katarina Mazetti. Den utspelar sig på sent 900-tal. Alfdis försvinner en kall vinternatt och lämnar maken Säbjörn och deras två små pojkar efter sig.. Säbjörn är båtbyggare, en framgångsrik sådan. Äldste sonen Milka beger sig österut för att bedriva handel och kommer hem med den ryska flickan Milka. Det är en spännande och välskriven historia som jag kommer ihåg att jag sträckläste för ett par år sedan.
Den andra boken är skriven av Karin Wahlberg och heter Sigrids hemlighet. I den får vi ättlingar till Säbjörn och Alfhild. Boken utspelar sig i början av 1000-talet i och omkring Sigtuna. Även denna bok börjar med ett försvinnande, det är Sigrids lillebror som försvinner när han står under hennes uppsyn. Han hittas dock igen, men i samband med det blir Sigrid våldtagen av några stråtrövare. Sigrid berättar inte om sin hemlighet för någon. Såsmåningom blir hon bortgift med den betydligt äldre Stenkil Stenson, isoleras från sin familj och lever ett liv som är långt ifrån det hon en gång drömde om. Denna bok går i ett helt annat tempo, men Wahlberg visar på ett stort kunnande om kvinnans liv under den tidsperiod hon skriver om.
Det ska bli spännande att läsa den tredje boken nu, skriven av Catharina Ingelman Sundberg.

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...