header

header

tisdag 26 april 2011

Filmtips

I söndags blev jag sugen på att se en klassisk rysare, sambon tyckte också att det lät som en bra idé, så jag tog en promenad till lokala ICA affären för att se vad det bjöds på där. Glad blev jag över att se en äkta varulvsfilm, det var några år sedan jag såg en sådan. Varulvar har dock varit ett tema i min läsning för inte så länge sedan (kolla här och här), har därför hyfsad koll på mytologin kring varulvar och kände att det skulle vara kul att se en modern varulvsfilm med den nyförvärvade kunskapen.
Filmen jag pratar om är The Wolfman med bland annat Benicio del Toro, Anthony Hopkins och Emily Blunt i rollerna. Många av er har säkert redan sett den eftersom den kom ut i Sverige för strax över ett år sedan, men för er som ännu inte sett den vill jag gärna tipsa om den. Jag tyckte mycket om den, dels för att jag tyckte att den återgav samma stämmning och känsla som du kan hitta i böcker skrivna under the dark romanticism och de gotiska romanerna. Den är otroligt snyggt filmad, bra skådespeleri (Hopkins är sataniskt obehaglig - han ger mig rysningar...), bra manus och mycket snygga förvandlingar.

Jag skriver inte desto mer om historien, kolla hellre in trailern2 kommentarer:

Monika Häägg sa...

Tack för boken! Fick de med posten idag!
Jag vet inte om jag vågar se den här filmen. Jag klarar av att läsa om varulvar och andra rysligheter men när det kommer till film så blir det för otäckt! Får se om jag törs!

...med näsan i en bok... sa...

Vad bra att boken har kommit fram:) Filmen var rätt så läskig...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...