header

header

onsdag 13 april 2011

Tyst! Du är död! - Katarina Mazetti

Malla är praktikant på den lokala radiostationen som befolkas av ett allt annat än sammansvetsat gäng journalister tillika udda typer. Intrigerna är många och ingen tycks egentlige tycka om någon, förutom möjligtvis den gamle hippien Haqvin, musikproducenten som har förmågan att läsa andras tankar och försöker skapa lugn och harmoni genom att spela rätt låtar. Malla är berättarrösten och beskriver sina kollegor i mail som hon skickar till sin kompis Jonas som jobbar som journalist på den lokala dagstidningen. En morgon mördas den populäre Richard, mitt under sändning hugger någon brutalt en yxa i huvudet på honom. Vem är den skyldige? Och hur kunde mördaren smita undan obemärkt?

Jag är ett stort fan av Katarina Mazetti, i vanliga fall älskar jag hennes böcker som blandar humor med allvar och har ett underbart språk. Tyvärr gäller inte det Tyst! Du är död! Den föll mig inte i smaken. Personerna i boken blir lite för lika karikatyrer, det är svårt att se männiksorna bakom. Intrigen är inte särskilt spännande trots att hon försöker likna mordet vid ett klassiskt Christiemord. Jag är inte heller så förtjust att läsa böcker där historien berättas via mail, brev eller dagboksanteckningar. Det blir lätt endimensionellt, en fälla Mazetti råkat i här.

Du kan läsa vad andra har tyckt om boken här, här och här!

6 kommentarer:

boktagen sa...

Hennes böcker har jag hört ganska mycket om. Ska kolla upp det. Tack för tipset!

...med näsan i en bok... sa...

Jag kan rekommendera Mitt liv som pingvin, en helt underbar bok

Hanneles bokparadis sa...

hållit boken i handen

Hundöra sa...

Jag gillade faktisk boken. Tyckte den var precis lagom allvarlig, spännande och rolig. Det var faktisk tack vare den här som mitt avståndstagande till Mazattis böcker ändrades. (Gillade nämligen inte alls pojken i graven bredvid.)

Jag har också läst Mitt liv som pingvin och gillade den skarpt. Underbar berättelse!

med näsan i en bok sa...

Åh, älskade Mitt liv som pingvin!

Iktoro sa...

Jag har också recenserat den, och jag älskar den :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...