header

header

söndag 11 september 2011

Filmkväll - Water for Elephants

Igårkväll var det dags för film igen, den här gången föll valet på Water for Elephants med Reese Witherspoon, Robert Pattinson och Cristoph Walz i huvudrollerna. Filmen bygger på Sara Gruens roman som fick det svenska namnet Bröderna Benzinis spektakulära cirkusshow. Jag läste boken för ungefär 3,5 halvt år sedan och blev förtrollad. Det är en sådan där bok som har hängt med mig och som jag har återkommit till i tankarna lite då och då. Det jag minns mest från boken är den underbara och kloka elefanten Rosie, det tuffa cirkuslivet och den grymme cirkusdirektören August. Kärlekshistorien som är framträdande i filmen minns jag mest som en sido historia, men kanske var den inte det.
Filmen har lyckats fånga den magiska stämningen i boken och de har gjort Rosie precis lika fantastisk. Jag älskade filmen! Här har ni en trailer:

3 kommentarer:

Cissi sa...

Jag älskade också den här boken och har därför varit rädd för att se filmen. Men det är kanske dags att se den trots allt.

...med näsan i en bok... sa...

Tycker absolut att du ska se den!

Librarybeth sa...

Jag fick tips om boken av en kompis för länge sedan men det blev liksom aldrig av att jag läste den (annat kom emellan). Nu råkade jag se filmen på en flygresa och tyckte att den var ok. Men jag gissar att boken förmedlar ytterligare dimensioner så önskar jag nästan att jag hade läst innan jag såg filmen ;) men men, man kan ju faktiskt göra det i omvänd ordning också :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...