header

header

torsdag 15 september 2011

Läsning skapar mersmak!

Den senaste tiden har jag läst böcker som gjort att jag blir otroligt sugen på att ge mig ut på resande fot. Kate Mosses böcker får mig att vilja besöka sydfrankrike, Languedoc närmare bestämt. Jag vill se de gamla städerna, fästningarna och framförallt naturen. I bilen lyssnar jag just nu på Vita nätter av Ann Cleeves, i våras lyssnade jag på hennes Rött stoft och de böckerna gör mig nyfiken på Shetlandsöarna. En resa genom Storbrittannien och sedan en kryssning runt öarna vore inte helt fel.
Har ni fått några nya resemål efter bokläsning? Vilka böcker gör er nyfikna på nya ställen?

Lerwick, Shetlandsöarna

6 kommentarer:

Librarybeth sa...

Nu känner jag att jag bara MÅSTE läsa Kate Mosse! Languedoc är ett favoritområde för oss i Frankrike, där och Languedoc Roussillion har vi varit flera gånger. Carcassonne är sannerligen väl värt ett besök. Himlars nu måste jag klicka hem lite Mosse!! Kan i skrivande stund inte komma på böcker som fått mig ressugen... det måste jag fundera på. Annars är jag löjligt road av att läsa om platser där jag redan varit... och ännu mer om det är hemmavid, ngnstans i Sverige....!

Hanneles bokparadis sa...

jag älskar böcker som berättar om intressanta platser

med näsan i en bok sa...

Librarybeth - vad spännande att du varit i Languedoc! En region som tidigare varit i stort okänd för mig innan jag läste Mosses böcker.
Hannele - håller helt med dig

Monika sa...

Jag brukar i och för sig göra tvärtom, läsa en bok från landet jag åker till. Men, precis som du, så har jag blivit otroligt sugen på att åka till Shetlandsöarna efter att ha läst de två första i Ann Cleeves serie.

Faktiskt är jag lite sugen på Linköping också, efter att ha läst Kallentoft, för att inte tala om Åsa Larssons Norrland :-)

boksnoken sa...

Jag vill åka till Gotland efter att ha läst Mari Jungstedts böcker. Jag har varit på Gotland en gång men då var jag 5 år och har bara vaga minnen därifrån.

med näsan i en bok sa...

Boksnoken - Gotland vill jag också återse, var där när jag var 11 år:)
Monika - Lappland är otroligt vackert, värt ett besök!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...