header

header

fredag 2 september 2011

Filmkväll

Igår var det dags för filmkväll tillsammans med min kära vän Eva som var på besök. Valet av film förr på Red Riding Hood som väldigt löst bygger på bröderna Grimms saga om Rödluvan. Sagan utspelar sig i obestämd tid, men antar att det ska föreställa medeltid, i en avlägsen skogsby. Byn har under två decennier terroriserats av en varg. För att hindra den från att dräpa en bybo har man offrat sitt finaste djur till den vid varje fullmåne, men något händer och vargen bryter sin överenskommelse. En ung flicka hittas dödad och kriget är i full gång... Vargen i den här sagen är, såklart, en varulv och i stället för jägaren så kallar man in en galen präst, spelad av Gary Oldman. Andra skådisar i filmen är bland annat Amanda Seyfried och Lukas Haas.
Filmen var helt ok, men inte någon höjdare. Jag gillade den mystiska stämmningen i filmen, men tyvärr så gick inte storyn ihop alla gånger. Jag störde mig också på en del andra detaljer, som att det ena dagen (när flickan hittas dödad) är höst och andra dagen (när man har likvaka) är vinter...hur går det ihop?

Här kan ni se en förhandsvisning av filmen...
3 kommentarer:

Lingonhjärta sa...

Såg också den här för ett tag sedan och det var nog det värsta som jag sett på riktigt länge. Så synd för den är riktigt snygg och de har lyckats med stämningen men skådespeleriet är hemskt och regissören är så dålig!! Speciellt då de har byfest och dansar "sexigt". Det var så dåligt att jag satt och asgarvade, hehe.

Så synd för det hade kunnat vara så bra :)

med näsan i en bok sa...

Kan inte annat än hålla med dig om byfesten, skruvat. Och inte ens gamle goe Gary lyfte filmen

Hanneles bokparadis sa...

verkar bekant, undrar om jag har sett den med maken...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...