header

header

fredag 15 februari 2013

Anknytning i förskolan - Malin Broberg, Anders Broberg och Birthe Hagström

Jag är inte förskollärare eller pedagog men jag har en son som är i förskoleåldern och intresserar mig därför i frågor som rör förskolan. När jag var på Bokmässan i Göteborg så gick jag på ett seminarium som hölls av två av författarna till boken Anknytning i förskolan, nämligen Malin och Anders Broberg. Jag tyckte det var så bra och intressant att jag skaffade boken!

Och det här är en angelägen bok som jag hoppas hamnar (om den inte redan finns där) i läroplanen på förskollärarprogrammet. Den var också intressant att läsa i egenskap som föräldrar även om det finns andra böcker som behandlar anknytningsteorin mer direkt ur ett föräldraperspektiv. Det som blir spännande i den här boken är hur pedagogerna kan jobba med anknytning och även förstå och bemöta barn med olika anknytningsmönster.

Jag gillar också hur boken fint väver ihop de teoretiska bitarna och sedan ger praktiska exempel. Man har särskilt koncentrerat sig på inskolning, överlämning, samling, lek och vila. Den här boken är nog också perfekt att använda som studiecirkelmaterial i en arbetsgrupp. Bra material på diskussionsfrågor finns här, på förlagets hemsida.

Boken ges ut av Natur och Kultur och kan köpas på Adlibris och Bokus

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...