header

header

tisdag 26 februari 2013

Flickan under jorden - Elly Griffiths

Flickan under jorden är Elly Griffiths debutroman och den första boken om arkeologen Ruth Galloway och kriminalkommissarie Harry Nelson. Ruth bor ensam i en liten stuga i ett rätt ensligt område (hon har bara två grannar; en fågelskådare och ett par som har sin stuga som fritidshus). Hon fastnade för stället när hon några år tidigare arbetade på en utgrävning i saltängarna som ligger alldeles vid stugan.

När ett skelett från ett barn hittas i saltängarna ber kriminalkommisarie Nelson om hennes hjälp att göra en bedömning av benen. Han plågas fortfarande över att inte har hittat en liten flicka som försvann tio år tidigare i området och misstänker att han nu hittat hennes kvarlevor. Strax efter fyndet försvinner ytterligare en liten flcika, den femåriga Scarlett och Ruth finner sig snart indragen i polisutredningen som också får kopploingar till hennes privatliv.

Jag förstår inte varför det dröjt så länge för mig att läsa den här boken. Den innehåller så många ingredienser som jag gillar i böcker. Brittiskt krim, arkeologi, relationer, spänning, en butter polis, katter - skulle kunna fortsätta rabbla...

Karaktärerna i den här boken är spännande och nyskapande, energin mellan Ruth och Harry är speciell och jag anar att det finns mycket som kan komma att hända mellan de två. Griffiths är även skicklig på miljöbeskrivningar, jag befinner mig verkligen i boken när jag läser den. Trots att det är en strålande vacker vinterdag runt om mig så känns det som att jag befinner mig i en stormig höstkväll när jag läser... Jag gillar också kombinationen av torr, klassisk kriminalberättelse och actionbetonad thriller. Snyggt gjort!

Som ni förstår så älskade jag den här boken och kommer definitivt att läsa de följande fyra böckerna om Galloway och Nelson! Har ni inte läst ännu så föreslår jag att ni gör det!

Boke ges ut av Månpocket. Den är tillfälligt slutsåld men går alldeles säkert att låna på bibblan!

3 kommentarer:

Monika sa...

Åh, du har också gått med i Ruths fan club :)

...med näsan i en bok... sa...

Har bara en sak att säga - fast! Så jäkla bra bok:)

violen sa...

Här är ett till fan av Ruth.....
Har läst alla fyra och snart, mycket snart kommer det ju en till!!!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...