header

header

söndag 17 februari 2013

En smakebit på søndag - SpegelsångSöndag innebär deltagande i norska bokbloggen Flukten fra virkelighetens En smakebit på søndag. Varje söndag (eller många söndagar i alla fall) delar jag och flera andra bloggare med sig av vad vi läser just nu.
Just nu läser jag en debutroman -Spegelsång av Steven Trolin. Baksdietexten lyder så här:


Läkaren Mikael Halpersons sammanbrott lösgör minnet av en fruktansvärd hemlighet. Psykologen Hans Ljung engagerar sig i Mikaels problem för att utreda rösten som talar genom Mikael nattetid.

Johannes söker efter en försvunnen flicka i ett mörkt och ondskefullt sagolandskap. Med svärdet Törneblot och sin vän Storkäft beger han sig ut på en farlig resa för att återfinna flickan, Anna. 

Jag är lite tveksam till den här boken, har än så länge bara läst 80 sidor och vi får se hur jag gör. Kan hända att jag läser ut den, kan hända att jag lägger den åt sidan...

Citatet är hämtat från sid. 70
Dörren slogs in med ett brak. Skepnaden i dörröppningen stod på kraftiga bakben och fick böja sig för att ta sig in i rummet. Ett skrapande ljud hördes från taket. Med en mjuk duns landade den andra varulven på fönsterblecket. Rufus höjde staven, rörde sig bakåtsnade när kvinnan kom inskridande med en lampa i handen. Hon var klädd i den mörka manteln från gårdagen, men huvan vaulven drog igen dörren.

9 kommentarer:

Monika sa...

Varulvar alltså? Nej, då står jag nog över ;)

Beathe sa...

Tusen takk for smakebiten:-) Blir spennende å se om du bestemmer deg for å lese videre..

Kake sa...

Takk for smakebiten. :) Har ikke lest så mange bøker om varuvler så dette var jo litt spennende.

Anita Ness sa...

Jeg synes omslaget var veldig kult. Og varulver..ja det er gøy!

Gråbekka`s Blogger sa...

Varulver er jo stilige:) Takk for smakebit:)

...med näsan i en bok... sa...

Jo, jag gillar varulvar. Det som jag har lite svårt för - men det kan ju bli bra bara jag kommer in i det - är att vissa delar i boken är så mycket saga. Men ett spännande grepp det med...vi får se:)

astridterese sa...

En fin smakebit! Det er rart med de bøkene en ikke klarer bestemme seg for om en skal lese eller ikke. Noen ganger har jeg lagt en bok vekk og så angret på det. Men en angrer kanskje ikke på det en har lest?
Ha en fin søndag!

Lena sa...

jag läser nästan aldrig varulvs böcker. Men tack för smakbiten!

C.R.M. Nilsson sa...

Jag gillar varulvar, men känner mig väldigt tveksam till att det här skulle vara något för mig. Tack för smakbiten, ändå :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...