header

header

fredag 22 mars 2013

Books and Dreams


Nu har jag premiärläst tidningen Books and Dreams. För det första kan jag säga att jag gillar formatet, lite mindre, lite tjockare och inte glansigt. I det här nummret får vi möta Michael Connelly, Mikael Nyqvist, Lisa Jewell, "Erik Axl Sund" och Chimamanda Ngozi Adichie, dessutom en novell av den senast nämnda författaren (recension på den kommer snart här på bloggen). Det är personliga intervjuer och jag gillade nog den med Connelly mest.

Chefredaktören Carina Nunstedt skriver i sitt förord att de helst intervjuar författare i sina hem och det känns som en god idé om man vill ha personliga och speciella möten.

Förutom det var det några mindre artiklar som till exempel ett med titeln "I hälarna på Carlos Ruíz Zafón" (om Barcelona), Top 10 spaningar, Läsguiden (om  vårens nyutgivningar) och om bokförvaring på höjden och bredden.

Jag har tidigare hört en del negativt om tidningen men kommer inte ihåg vad kritiken egentligen bestod av. Det här numret gillade jag i alla fall. Det är klart att allt inte var toppbra, men det är väl sällan man tycker det. Jag tyckte mycket om fokuset på författare och personliga samtal med dem var signifikant för tidningen. Kanske hade tidningen vunnit på att ha åtminstone en bokrecension och skippa matreportaget.

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...