header

header

söndag 24 mars 2013

En smakebit på søndag - Horn

 
Söndag innebär deltagande i norska bokbloggen Flukten fra virkelighetens En smakebit på søndag. Varje söndag (eller många söndagar i alla fall) delar jag och flera andra bloggare med sig av vad vi läser just nu.
 
Jag läser Joe Hills bok Horn, som vi ska prata om på nästa träff med bokcirkeln Picket och Pocket. På baksidan står det så här:                  Ig har levt i en mardröm alltsedan den dag då hans flickvän Merrin hittades skändad och mördad. Ig figurerade som huvudmisstänkt i brottsutredningen men släpptes i brist på bevis. I omgivningens ögon har han dock varit dömd sedan dess. Och fördömd.                          När han en morgon, efter en kväll han helst vill glömma, ser sig i spegeln tror han sig hallucinera: i pannan har två horn börjat ta form! Det märkliga är att ingen i hans omgivning tycks ta någon notis om dem. Med hornen följer också den övernaturliga gåvan att få folk att förvandlas till sanningssägare: att säga vad de innerst inne tänker och att handla därefter.                                                                        Sanningen blir Igs obarhärtiga följeslagare. Steg för steg pekar den också i den riktning han fruktar mest:svaret på vem som mördade Merrin.
 
Citatet kommer från sid 30 i pocketutgåvan:
Problemet med att betrakta hornen som enbart ett särskilt efterhängset och skrämmande hjärnspöke, ett språng in i galenskap som tagit god tid på sig att utvecklas, var att han bara kunde hantera den verklighet han hade för ögonen. Det tjänade ingenting till att tänka att hornen bara var inbillning om de likväl fanns där. Han behövde inte tro på dem, de lät sig inte påverkas av hans tvivel.
 

11 kommentarer:

Monika sa...

Den står i hyllan. Oläst. Får nog ha ett skräcktema igen snart :)

Beathe sa...

En ukjent forfatter for meg, men tusen takk for tips og smakebit. Likte det skumle coveret.

Anette sa...

Intens smakebit :) Kanskje litt for skremmende for meg!? :)

Evelina Nilsson sa...

Har inte hört talas om boken, men nog låter den spännande alltid! Kanske blir till att sätta upp på läslistan.

Jenny hildrum sa...

Hørtes spennende ut! Takk for tipset. Ha en fin søndag :)

astridterese sa...

Det var hvertfall et meget ekkelt cover! Jeg har lest en bok av Joe Hill, men kunne godt tenkt meg å lese fler. Han ligner på sin far når det gjelder dyktigheten til å skrive, synes jeg.
Ha en riktig fin søndag!

Lena sa...

Oj detta verkar vara en spännande bok. Tack för tipset!

Lotten sa...

Hu - låter skrämmande! Tack för smakbiten!

Julie sa...

Skummelt omslag! Takk for smakebiten. :)

Birthe sa...

En uhyggelig fremside! Virker som en original og spennende historie - takk for smakebiten!

C.R.M. Nilsson sa...

Oooh, den verkar spännande! Får nog skriva upp den på TBR-listan :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...