header

header

söndag 10 mars 2013

En smakebit på søndag - Helenas hämndSöndag innebär deltagande i norska bokbloggen Flukten fra virkelighetens En smakebit på søndag. Varje söndag (eller många söndagar i alla fall) delar jag och flera andra bloggare med sig av vad vi läser just nu.

Boken jag ska dela med mig av idag började jag läsa imorse och har alltså inte hunnit så långt i den men jag har redan en väldigt bra känsla kring den här boken. Misstänker bladvändare!  Helenas hämnd är Maria Gustavsdotters bidrag till serien Släkten (läs mer här) som ges ut av Historiska media boken i serien.

På baksidan står det så här: Helena av Skövde ser sin älskade dotter Agnes brutalt misshandlas av sin make. Gå. Helena försöker tala honom till rätta, hon hotar och hon ber. Maken vägrar att lyssna och ingenting hjälper. Tillslut återstår bara en sak - men klarar Helena att göra detta?

Helenas hämnd bygger på ett verkligt livsöde som utspelade sig i 1100-talets Västergötland. I centrum står den rika och mäktiga änkan Helena och hennes barn och barnbarn.

Mitt smakprov kommer från sidan 16:
När Helena nu satt mittemot Erland Nilsson sa hon inget om vad Agnes anförtrott henne. Hon tänkte aldrig föra vidare det som yttrats. Hon visste även att det inte var orden som var viktiga utan tonfallet. Agnes hade inte sagt mycket, ändå hade hennes röst burit så mycket längtan, oro och förhoppning

12 kommentarer:

Monika sa...

Spännande! Jag har de två första delarna, men har inte läst någon av dem. Än :)

...med näsan i en bok... sa...

De är verkligen jättebra! Den enda boken som jag bara tyckte var ok var Karin Wahlbergs bok, de andra är hur bra som helst!

aariho sa...

Takk for smakebiten. Høres ut til å være en utrolig bra roman. Den havner nok på leselista mi. Ha en fin dag!

Sara Pepparkaka sa...

Det här borde ju vara en bok för mig. Tack för smakbiten!

Anita Ness sa...

Denne virker meget interessant..:) Takk for tips.

Marika sa...

Den här har jag, men har inte läst den än. Men det låter ju lovande att du gillar den. Jag blev inte så förtjust i de båda första böckerna i serien, men den tredje var riktigt bra. Hoppas att de fortsätter vara bra.

Lotten sa...

Tack för smakbiten. Det var en okänd bok och serie för mig!

Lena sa...

Detta verkar vara en intressant bok. Jag gillar oftast böcker med historisk anknytning.

Birthe sa...

Virker som en interessant historie, spesielt siden den bygger på virkelige hendelser fra 1100-tallet. Takk for tips :)

Lexie sa...

Har hört mycket om denna serien och det känns som en serie man kanske skulle påbörja någon gång:) Tack för smakbiten

C.R.M. Nilsson sa...

Blir ju genast nyfiken på boken :) Tack för tipset!

Mari sa...

Denne historiske romanen hørtes spennende ut. Er det forskjellige forfattere som bidrar i hver bok i serien? Det finner jeg vel kanskje ut av om jeg følger linken. Tusen takk for smakebiten :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...