header

header

måndag 8 april 2013

Baddaren - Emma Hamberg

På insidan av omslaget kan jag läsa att jag fick den här boken av en kompis (Tack Eva!) den 28 september 2011. Den har alltså stått i hyllan ett bra tag. Det blir lätt så när man har så många olästa böcker i hyllan.

Boken handlar om konstnären Maja som är gift med den väldigt kände konstnären Pelle. De bor i ett slott på den lilla ön Hjortholmen mitt i Vänern. Trots en stor atelje och en vacker miljö saknar Maja skaparlust. Hon ligger mest och sover hela dagarna. Maja och Pelles relation är inte heller på topp. Allt detta gör att hon känner att hon måste hitta på något helt eget. Idén om en simskola för vuxna kläcks, en intensivkurs där en massa spännande människor deltar och samtidigt bor på slottet. Kursen får dock bara tre elever. Det är kulturjounalisten Karin, trädgårdsmästaren Jens och tonåringen Alex. Ingenting blir som Maja tänkt sig och mycket döljs under ytan.

Jag tyckte verkligen om den här boken. Det är som en feel good bok, men fylld av ångest och starka känslor. Språket är enkelt och rätt framt. Hamberg målar med lätthet upp Majas liv och de övriga karaktärerna. Formen på berättelsen, språket och stora delar av karaktärerna påminner mycket om chcklit och feel good. Genrer som jag uppskattar och gillar att varva min läsning med. Många av ingredienserna finns alltså men temat i boken är ensamhet och att våga göra det man alltid drömt om. Det är många olyckliga karaktärer. Boken befolkas av människor som inte riktigt vågat ta tag i sina liv och sitt förflutna tidigare. Kombinationen lättlästhet, spänning och relationsdrama fungerar bra.

Det är en underhållande bok som vågar sig ner på djupet då och då. Ta och läs den vetja!

Boken ges ut av Pocketförlaget och kan köpas på Adlibris och Bokus

Andra som bloggat om boken är Hyllan, Bokclara och i min bokhylla

3 kommentarer:

Linnea sa...

Verkar vara en mysig bok! Borde kanske ta och läsa något av Hamberg. :) Känner mest till hennes ungdomsböcker.

...med näsan i en bok... sa...

Ja, gillade verkligen denna. Jag känner inte alls till hennes ungdsomsböcker...

Cissi sa...

Den här ligger i min önskelista och efter ditt inlägg kommer den nog få åka med vid nästa beställning.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...