header

header

söndag 7 april 2013

En smakebit på søndag - Okända väsenSöndag innebär deltagande i norska bokbloggen Flukten fra virkelighetens En smakebit på søndag. Varje söndag (eller många söndagar i alla fall) delar jag och flera andra bloggare med sig av vad vi läser just nu.
 
Just nu håller jag på med Okända väsen av Tracy Chevalier (ni vet hon med pärlörhänget...). Den handlar om fossiler, dinosaurier, 1800-tal, Mary Anning, George Cuvier, synen på kvinnor, nyfikenhet, dramatiska händelser, vänskap och den är väldigt, väldigt bra.                                                                                            Dagens smakprov kommer från sid 150 (inbundna):
Vi fick inte någon chans till det. Det kom ingen förvarning, inga småstenar som duggade ner eller knaket från sten som klyvs itu. Det var så plötsligt att i ena ögonblicket stod Fanny och jag och skrattade åt mäns kroppsdelar vid klippan, och i nästa föll klippan bara ner, och jag slogs omkull och begravdes i den tjocka, steniga leran.

13 kommentarer:

Monika sa...

Spännande smakbit!

Gråbekka`s Blogger sa...

Boken hørtes jo meget interessant ut:) Likte å høre den handler om både 1800 - tallet og fossiler:)Takk for smakebit! Kos deg med boken!

Caroline - Bland Böcker sa...

Åh, den här boken är den enda som jag hittills inte läst av Tracy Chevalier... Nu blev jag sugen på att läsa den :)

Beathe sa...

Har ikke lest noe av forfatteren før, men har piken med perleøredobbene på listen over bøker jeg må skaffe meg, noterer meg denne også. Tusen takk for smakebit og tips!

astridterese sa...

Jeg har ikke lest Tracy Chevalier, men boken Pike med perleøredobb har stått på leselisten min lenge. Den virker å være veldig bra. Boken din hadde et nydelig cover, og er vel den som heter Remarkable Creatures på engelsk. Jeg satte den på leselisten min og takker for tips! Ha en fin dag!

Dez sa...

Har sett filmen, "Piken med perleøredobben", men det er alt.

Det du skriver om boken gjorde meg nysgjerrig - virkelig mange ulike ingredienser i denne boken. Skikkelig godt og blandet. Spennende smakebit du har - fikk lyst til å lese boken : )

Virkelig flott ugle du har på bloggsiden din - digger ugler : )

Ha en fin søndag videre og fortsatt god lesing : )

Marika sa...

Den här boken tyckte jag om. Jag gillar ämnet och miljön. Har läst Flicka med pärlörhänge också, men den tyckte jag inte alls lika mycket om.

Birthe sa...

For et nydelig cover! Filmen "Pike med perleøredobb" likte jeg godt, så jeg kan godt tenke meg å lese denne - takk for tips :)

Lena sa...

jag har bara läst en bok av denna författare, men kommer säkert att läsa mer. Trevlig smakbit!

Isabella sa...

Fin smakebit! Ha en fin søndag :)

Anita Ness sa...

Har sett filmen Piken med perleøredobb, som jeg husker å ha likt ganske bra--Ikke lest noe av denne forfatteren, men boka virker interessant.:)

Anonym sa...

Jag är väldigt förtjust i Tracy Chevaliers böcker och har just denna i bokhyllan. Nu blev jag väldigt sugen på att läsa den. Tack för smakbiten!

...med näsan i en bok... sa...

Kan avslöja att jag nu läst ut boken och att en recension kommer till veckan!
Tack för alla kommentarer:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...