Fortsätt till huvudinnehåll

Berättelsen om Pi - filmen

På onsdag släpps Berättelsen om Pi på DVD. Jag har sådan tur att jag fått filmen lite i förväg och passade på att se den i lördags. Vill ni veta mer om handlingen så kan ni läsa vad jag skrev om boken här.

Det är Ang Lee som regisserat filmen och precis som alla hans filmer så är den vacker och storslagen. Jag funderade en hel del innan jag såg filmen hur sjutton han skulle lyckas få ihop det, kan det bli trovärdigt? Och kan han få det underhållande? Största delen av filmen utspelar sig ju ändå ute på havet med en ensam pojke och en bengalisk tiger. Men är det någon som kan ta sig an en sådan utmaning som inspelningen av Yann Martels bok Berättelsen om Pi så är det Ang Lee.

Suraj Sharma som spelar huvudpersonen Pi Patel debuterar med den här filmen. Över 3000 killar provspelade för att få den här rollen som alltså sedan gick till en helt oprövad skådis. Det är häftigt tycker jag! Han gjorde också en fantastisk insats och spelade trovärdigt. Han passade väldigt bra ihop med min bild av Pi efter att ha läst boken. Jag tyckte också mycket om vuxne Pi som spelades av Irrfan Khan.

Den bengaliske tigern Richard Parker har också en stor roll såväl i boken som i filmen. Jag har läst att det användes totalt 4 olika tigrar för att filma scenerna. I de flesta scener som utspelar sig i båten är tigern däremot dataanimerad (vilket knappt märks).

Vad man tycker om slutet tycks vara omdebatterat. Jag har hört flera som blev besvikna på slutet och andra som gillat. Jag tycker om slutet i filmen och kan väl säga att filmen håller sig väldigt trogen till boken. Det är vissa avsnitt som man kortat lite men som jag kommer ihåg har man i alla fall inte ändrat något i berättelsen.

Filmen är inspelad för 3D och den måste vara extra fantastisk att se i det formatet. Jag har inte sett den i 3D, men det gick alldeles utmärkt ändå. En otroligt vacker och fin film. Den är underhållande och äventyrlig men bidrar också till eftertanke och behandlar flera av livets stora ämnen som andlighet, livets mening, vänskap, kärlek, familjen och ensamhet. Och Richard Parker är ju så fin..!

Jag kan bara rekommendera er att både läsa boken och se filmen!

Filmen finns att köpa på CDon och Discshop

Här får ni en trailer!

Kommentarer

Jag tycker att det är en underbar film. Jag såg den i 3D på bio och det var en fantastisk upplevelse! Jag hade inte läst boken innan, men det måste man naturligtvis också göra någon gång.
23 minuter sa…
Det är verkligen en vacker film. O jag tycker också om slutet, det var väldigt passande och fint :)
Henrik - tycker absolut att du ska läsa boken!
23 minuter - visst är den vacker! Och kul att du också gillade slutet:)

Populära inlägg i den här bloggen

Raseri - Anders Ek

Zombiehistoria i svensk tappning, funkar det? Ja, varför inte, säger jag. Handling (förlagets text): Ett livsfarligt virus sprider sig som en löpeld genom Stockholm och lämnar inget annat än förödelse efter sig. Telefonlinjerna är överbelastade och polisen Erik får inte tag i sin fru som befinner sig på annan ort med deras dotter. Han måste se till att de hamnar i säkerhet. Att de klarar sig från den ondska som viruset bär med sig. Den framgångsrike MMA-fightern Pontus räds inte några kamper. Runt hörnet väntar en ljus framtid men när Stockholm drunknar i kaos, tar livet en helt ny vändning. Mitt omdöme: Det här är action från början till slut, ingen risk för att bli uttråkad. Viruset skapar alltså något slags zombieliknande varelser som är ren aggression och det går så pass snabbt att spridningen har gått alltför långt innan någon överhuvudtaget förstår vad som händer.. I centrum står polisen Erik, hans familj och den småstrulige MMA-fightern Pontus. Andreas Ek är polis och

Allt vi inte pratar om: en bok för killar och män - Thor Rutgersson och Ida Östensson

Den här boken läste jag i somras i jobbet, men det hindrar ju inte att jag skriver om den här. Handling (förlagets text): Vad skulle du som man vilja prata om, om ingen dömde dig? Allt vi inte pratar om är en bok som är tänkt att inspirera killar och män till att börja prata om sådant som män annars inte pratar om. Grunden är intervjuer med bland andra Kodjo Akolor, Sanny Dahlbeck, Philip Botström, Ali Boulala, Daniel Hallberg och Farzad Farzaneh på teman som kärlek, skönhet, flyktvägar, ego, ex och vänskap. Och här hittar du också samtalsguider och tips från män till män. Gamla föreställningar om hur män ska vara skadar oss alla och tiden har kommit för killar att börja prata med varandra och ta ansvar för en förändring. Det finns många sätt att delta i samtalet - men det viktigaste är att snacket kommer igång, att du som man börjar prata med andra killar och män omkring dig. Varför inte ta med dig den här boken nästa gång du träffar polarna, släkten, lagkamraterna eller koll

Bokhandeln på Riverside Drive - Frida Skybäck

Har läst ett par böcker av Skybäck tidigare som skrivit i genren historiska romaner. Bara titeln på den här gjorde mig nyfiken på att läsa den, i kombination med att jag hört mycket bra om den så var det bara en tidsfråga. Jag lyssnade på den här boken som ljudbok strax före jul. Handling (förlagets text): Charlotte är för ung för att vara änka, för ung för att ha förlorat den hon älskar. I sitt vilsna tillstånd tar hon en paus från sitt framgångsrika företag och söker ro på den skånska landsbygden. Men så får hon ett oväntat besked. Hon har ärvt ett hus i London av en moster hon knappt visste att hon hade. Och huset inrymer en bokhandel. Inställd på att sälja huset flyger Charlotte till England, där den konkursfärdiga Riverside Bookshop och den excentriska personalen verkar bortom all räddning. Men trots att Charlotte inte vet något om hur man driver en bokhandel växer snart en gemenskap fram med de motsträviga medarbetarna. Samtidigt som Charlotte kämpar för att rädda v