Fortsätt till huvudinnehåll

En alldeles egen liten Liebster

Stort tack säger jag till min bokcirkelkompis Josefin som driver den kluriga och fina bloggen Nobelprisprojektet. Hon har nämligen gett mig en sådan här

När en får en ”Liebster blog award” kan en svara på dessa frågor om en vill och skicka vidare till 5 favoritbloggar värda att uppmärksamma. Men det räcker också att bara ta emot priset och tänka på att jag och många andra uppskattar just det som du gör.

Frågorna


Vad ville du bli när du var liten?
Det pendlade rätt rejält beroende på ålder - alltifrån lottodragare (såg så kul ut med alla bollarna och att få rabbla en massa siffror) till operasångerska eller varför inte ambassadör.

Vad är du idag?
Jag är mamma till Alfred, människomamma till katterna Norpan och Smilla och till marsvinet Gnag, sambo med John, läsare, bloggare, resglad, otränad, sockerråtta och arbetar som enhetschef på Socialtjänsten med ensamkommande barn- och ungdomar.

Vart vill du helst resa?
Massor av platser, men Arktis hamnar alltid högt upp på önskelistan.

Var ser du dig själv om fem år?
Jag ser en massa olika vägar jag kan ta, vilken jag väljer är svårt att säga just nu.

Rött eller vitt?
Rött (om man pratar vin), vitt (om man pratar kläder)

Sommar eller vinter?
Sommar

Skog eller hav?
Går inte att välja

Vad gör dig ledsen?
Elakhet bland annat.

Vad är det bästa du vet?
Att få en kram av min son

Vad är det bästa du vet?
Svårt att veta, när jag och de runt om mig mår bra. Med mera.

Bloggtips
Jag skickar vidare utmärkelsen till fem bloggar som jag ofta återvänder till och som alla är speciella och bra på sitt egna vis. Bloggarna är:
Bibliotekskatten
Bokform
Erikas bokprat
Bokmalen
Eli läser och skriver

 

Kommentarer

Eli sa…
Åh, tack :D Det livade verkligen upp min annars rätt trista dag. Är halvt däckad av en förkylning och har mest tråkigt i sjuksängen. Läser böcker på löpande band dock ;)
Tack! Jag är i desperat jakt på trevligheter, all sorts uppmuntran och peppiga hejarop, så det här kom helt rätt i tiden ;-)
Annica Bark sa…
Åh, tack så mycket!
Faktiskt fick du en av mig med. ;)
Det mörka tornet - Åh tack!

Populära inlägg i den här bloggen

Blod rödare än rött: en berättelse om mod, smärta och vägen till försoning - Arkan Asaad

För någon vecka sedan så skrev jag om Arkan Asaads bok Stjärnlösa nätter . Den handlar om Amàr som tvingades in i ett giftermål med sin kusin. Det här är berättelsen om Amàrs pappa Casim. Handling (förlagets text): I uppföljaren till den hyllade debutromanen Stjärnlösa nätter  får vi lära känna Casim, Amàrs far, som i första boken bara framstår som en grym och oförstående pappa. Vad gjorde honom till den han har blivit? Det visar sig att Casims öde är minst lika dramatiskt som Amàrs eget. Efter en hård uppväxt gifter han sig med Jamila, men kort därefter tvingas han iväg för militärtjänstgöring. Casim längtar hem och bestämmer sig för att desertera, och familjen tvingas på flykt. Den farliga och plågsamma resan slutar i Sverige, samtidigt som Casims mor, far och syskon hamnar i fängelse där de torteras, våldtas och dödas. När Amàr lär känna det våldsamma öde som format Casim kan han äntligen förstå och slutligen försonas med sin pappa. Mina reflektioner: Oj, vad ska man säg

Julklappsboken: Selma Lagerlöf berättar ett barndomsminne - Selma Lagerlöf

I oktober så läste vi Löwensköldska ringen av Selma Lagerlöf i bokcirkeln. När vi pratade om boken så började vi fundera på om det fanns någon inspelning av hennes röst någonstans, vi ville så gärna höra hur hon lät. Vi sökte och hittade en inspelning av julnovellen Julklappsboken och lyssnade på den tillsammans på träffen nu i november. För det första - så himla mysigt att lyssna i grupp samtidigt som man fikar gott. Det rekommenderas starkt! I novellen så berättar Selma ett minne från julafton när hon var tio år. Jag blev inte besviken på hennes röst och berättarkonsten har hon även muntligt, inte bara skriftligt. Jag riktigt kände att jag var med där på Mårbacka när klapparna skulle delas ut och delade barnet Selmas stora förväntan - skulle hon få det hon mest av allt önskade sig? Detta är mer än bara ett barndomsminne. Det är också en kärleksförklaring till läsning och böcker. Så mitt heta tips är köp/ låna/streama  isnpelningen och lyssna. Gärna tillsammans med någon so

Speciella omständigheter - John Ajvid Lindqvist

Det är skönt att varva sin romanläsning med noveller. De senaste åren har jag lärt mig att uppskatta noveller allt mer och jag läser dem gärna i e-boksversion. Häromdagen så läste jag John Ajvide Lindqvist novell Speciella omständigheter . Den handlar om ett ungt par som bestämmer sig för att köpa hus. De väntar barn och deras lägenhet i centrala Stockholm är alldeles för liten för att rymma tre personer. Ingen av de två är egentligen så intresserade av att jaga hus och de engagerar sig inte så mycket. Men en dag får de syn på en annons som gör dem nyfikna. Det som väcker deras nyfikenhet är att det under annonsen står Obs! Speciella omständigheter. De funderar en hel del på vad det kan vara för omständigheter och bestämmer sig för att gå på visningen. Det är ett jättefint hus, med stor fin trädgård och ett riktigt lågt utgångspris. I slutet av visningen så läser mäklaren motvilligt upp ett brev från den förra ägaren. I brevet berättar han att det finns något i källaren - och det är